30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Afet Denetim Merkezi'nde kurtarma eğitimi

Tekirdağ Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Çorlu Afet Denetim Merkezi'nde kurtarma eğitimi alıyor.

Tekirdağ UMKE üyeleri Çorlu Afet Denetim Merkezi'nde Çorlu Sivil Savunma Müdürü Yalçın Karagözler tarafından hafif kurtarma konularında bilgilendiriliyor. 20 kişilik ekibin öncelikle hafif kurtarma eğitimi alacağını dile getiren Tekirdağ UMKE üyesi Hamit Işıkalp, "UMKE doğal afetler dışında trafik kazası ve yangınlarda olabilecek yaralanmalarda yaralıların özel bir şekilde kurtarılması gereken durumlarda görev alıyor. Hatta Formula yarışlarında bile özel eğitim görmüş olan UMKE üyeleri görev alıyor" dedi.

Tekirdağ UMKE'nin 53 kişiden oluştuğunu dile getiren bir başka üye Dr. İbrahim Oktay da, "Grubumuzda doktordan, hemşireye, sağlık eğitimi almış kişilerden şoföre kadar 53 kişi yer alıyor. Tekirdağ`da kurduğumuz bu ekip tamamen gönüllülük esasıyla görev alıyor" diye konuştu.

UMKE tüm Türkiye'de afet durumlarında profesyonel medikal kurtarma hizmetlerini yürütmesi amacıyla T.C Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Aralık 2003 tarih ve 5442 sayılı Makam oluru ile 'Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi' kapsamında kurulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 19:17:36
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 19:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?