30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Ağla ve utan Türkiye: Suçlu kim?

Henüz 20 yaşındaydı. Evliydi. Bir yıl önce tecavüze uğradı. Şikayetçi oldu. Zanlı yakalandı. Serbest bırakıldı. Ve bir yıl sonra tecavüzden olan bebeğini doğurdu. 5 günlük bebeğine biberonla çamaşır suyu içirdi. Başında durup ölmesini bekledi. Bebek ölmedi, bu kez battaniyeyle ağzını kapatıp boğarak öldürdü. Polise haber verdi. Polisler geldiğinde, tecavüzden doğan ve elleriyle boğarak öldürdüğü çocuğunun başında ağlarken buldular onu.

Tekindağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 20 yaşındaki Ayşe T., 5 günlük Ertuğrul adını verdiği erkek bebeğine önce biberunla çamaşır suyu içirdi, daha sonra battaniyeyle boğarak öldürdü. Polisi arayıp kendini ihbar eden Ayşe T.'nin geçen yıl da yine polise başvurarak Alper B.'nin tecavüzüne uğradığını öne sürmüştü. Ayşe T.'nin bebeğini, bu tecavüzden doğduğu şüphesiyle öldürmüş olabileceği iddia edildi.

Gazi Mustafa Kemal Mahallesi Arsu Sokak'ta işçi eşi Behçet T. ile birlikte oturan Ayşe T. dün akşam saatlerinde Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü telefonla arayarak 5 gün önce dünyaya getirdiği bebeğini öldürdüğünü söyledi. Olay yerine gelen ekipler, Ayşe T’yi öldürdüğü bebeğinin başında otururken buldu.

Gözaltına alınan Ayşe T., verdiği ifadede, “Bebeğe öğlen saatlerinde biberonla çamaşır suyu içirip ölmesini bekledim. Ancak aradan saatler geçmesine rağmen ölmedi. Bu kez dolaptan bir battaniye aldım ve ağzını bu battaniyeyle kapatarak boğdum'' diyerek, vahşeti tüm çıplaklığıyla anlattı.

EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI


Ayşe T.’nin bebeği kendisinin öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, eşi Behçet T.’yi de gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ayşe T’nin şokta olduğu gözlenirken, eşi Behçet T., soğukkanlılığıyla dikkat çekti. Ayşe T. ve eşinin bugün adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

BİR YIL ÖNCE TECAVÜZE UĞRAMIŞ


Yapılan araştırmada Ayşe T.'nin geçen yıl polise başvurarak Alper B.'nin tecavüzüne uğradığını ve cezalandırılmasını istediği ortaya çıktı. O tarihte gözaltına alınan Alper B.'nin sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakıldığı belirlendi. Ayşe T.'nin bebeğini bu yüzden öldürmüş olabileceği öne sürüldü.

Bebeğin cesedinin, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve babasının kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği kaydedildi. Ertuğrul adlı talihsiz bebeğin, 5 gün önce Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 2.5 kilogram ağırlığında doğduğu anlaşıldı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 09:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal ince IP: 85.101.80.xxx Tarih : 16.06.2006 10:03:14
şeref diyen önce şerefe vurur.mertligini lal ediyorlar.garip olan ezim ezim ezilir. insanız, insanı deli ediyorlar. nelerle boğuşuyoruz.. hey türkiye kendine gel bu kadıncagız kime ne yaptı acaba bunu hakedecek ne yaptı. o cocugun günahı ne ki öz anası bunu ona yapabiliyor .. ama insanız insanı zavallı kadıncagız allah yardımcısı olsun alacagı ceza için deil ömrü boyunca vicdan azabıyla yaşayacak. utanmamız gerekiyor bu devlet niye peşini bırakıp ilgilenmedi adam hemen salındı. baska seylerin üstüne düşüyor ya devletimiz.