30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Tarihi evler tehlike yaratıyor

Tekirdağ'da yaklaşık 300 civarında bulunan tescilli tarihi ahşap binalar, bürokratik engeller, nedeni bilinmeyen yangınlar ve doğa koşulları nedeniyle bir bir yok olurken, yıkılmaya yüz tutmuş ahşap evler de hiçbir önlem alınmamasından dolayı çevre için tehlike saçıyor. 

Tekirdağ Çiftlikönü Mahallesi Vakıfavlu Sokak'ta bulunan bir ahşap bina ise görüntüsüyle görenleri hem şaşkına çeviriyor hem de tedirgin ediyor. Ön ve yan cephesi birbirinden ayrılmış ahşap bina adeta sokağın üzerine çökmüş durumda. Mahalle sakinleri her an çökecek gibi duran ahşap bina nedeniyle tedirginlik yaşarken, "Bina çöktü çökecek ama hiçbir önlem alınmıyor. Çocuklarımız sokaklarda oynuyor. Sokaktan onlarca insan ve araç geçiyor. Eğer bina bir insanın üstüne çökerse bunun sorunlusu kim olacak. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 

Tarihi ahşap binaların restorasyon ve diğer bakım çalışmalarının önündeki en büyük engel ise bu binaların tarihi eser konumunda olmasından dolayı herhangi bir işlem yapılamaması.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 18:27:02
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 19:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?