30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Askerden Makedonya için yardım kampanyası

Tekirdağ 8. Mekanize Tugay Komutanlığı tarafından toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Makedonya'da yaşayan soydaşlara verilmek üzere, tugay karargah binası önünde düzenlenen bir törenle Mediha Mehmet Tetikol İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, düzenledikleri yardım kampanyasının aynı zamanda Makedonya'da yaşayan Türk insanlarıyla kucaklaşma olduğunu belirterek, "Makedonya'ya gidecek öğrencilerimizden, orada yaşayan soydaşlarımıza, Türk insanının, Türk askerinin selam ve sevgilerini götürmelerini, kalbimizin her zaman onlarla birlikte olduğunu, kendilerini hiçbir zaman unutmadığımızı ve unutmayacağımızı söyleyin" dedi.

4 bin parça giyecek ve kırtasiye maddesinden oluşan yardım malzemelerini teslim alan Mediha Mehmet Tetikol İlköğretim Okulu Müdürü Cengiz Üzümcüler de, Petre Yovanoski olan okulun isminin Mustafa Kemal Atatürk olarak değişmesinde Türkiye'den götürülen yardımların büyük etkisi olduğunu, bunun da kendilerini gururlandırdığını söyledi. 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Fahrettin Özzade ise, Türk insanı olarak Makedonya'daki soydaşları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, askerler Makedonya'ya gidecek öğrencilere hediye verirken, toplanan yardım malzemeleri de araçlara yüklendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 17:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?