30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Çorlu Havaalanı 'Kargoya' hazır

Atatürk Havalimanı kargo bölümünde meydana gelen yangın sonrası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kargo bölümünün Çorlu Havaalanı'na taşınacağını açıklamasının ardından, Çorlu Uluslararası Havaalanı yetkilileri gelecek kargo uçaklarını beklemeye başladı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı Çorlu Uluslararası Havaalanı Meydan Müdür Vekili Şeyma Kaygısız, havaalanı ile ilgili teknik bilgiler aktardı. 8 Ağustos 1998 tarihinde Atatürk Havalimanı'nın yükünü hafifletmek için hizmete sokulan Çorlu Havaalanı'nın 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde uluslararası standarda uygun piste sahip olduğunu ifade eden Kaygısız, "Gümrük, itfaiye, yer hizmetleri, 2 akaryakıt istasyonu, 7'si küçük, 4'ü büyük uçak olmak üzere 11 uçak kapasiteli apron, ve bin 100 metrekarelik kargo deposu alanımızda mevcut" dedi. 

Şeyma Kaygısız, güvenlik ve yer hizmetleri hariç olmak üzere alanda 60 personelin 24 saat esasına göre görev yaptığının altını çizerek, "Havaalanımız Rusya ve Türki Cumhuriyetlerine kargo ve yolcu taşımacılığı yapan uçaklara hizmet veriyor. 

Geçtiğimiz gün yaşanan üzücü olayın ardından Ulaştırma Bakanımızın medyaya yaptığı açıklamadan sonra gerekli tedbirler tarafımızdan alınmıştır. Ancak bu konuyla ilgili bizlere henüz Genel Müdürlüğümüzden ve Bakanlıktan resmi yazı ulaşmadı.

 Buna rağmen tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geçtiğimiz gece Yunanistan'dan havalanan ve Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken kargo uçaklarından biri alanımıza inerek hizmetlerden yararlandı" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?