30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kadın çiftçiler Tekirdağ'da yarıştı

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bölgesel bilgi yarışması Tekirdağ'da yapıldı.

Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul olmak üzere toplam 9 ilin birincileri katıldı. Bilgi yarışmasında konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, "Kalkınmanın anahtarlarından birisi de kadınımızın katılımlarının sağlanması ve toplum içinde ki rolünü yerine getirmesidir" dedi. Doğan, tüm çalışmalarda ve projelerde kadının rızasının alınması gerektiğini söyleyerek, kadının üretkenliğinden ülke adına yararlanılmasının önemine dikkat çekti.

Tarım İl Müdürü Haydar Soykan ise konuşmasında, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhu aşılamak üzere yarışmaların Türkiye genelinde düzenlendiğini ve yararlı sonuçları olduğunu ifade etti.

Yarışmacılara tarımsal, hayvansal ve ev ekonomisi konularında sorulan 20 soruya da doğru cevap veren Bursalı kadın çiftçiler Çiğdem Sarıbal ve Bahriye Üstükarca birinci oldu. Yarışmada Çanakkaleli yarışmacılar ikinci olurken, Edirneli yarışmacılar üçüncü sırayı aldı. İlk 3 dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Bölge birincisi olan Bursalı kadın çiftçiler, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışmayı Vali Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkan Vekili İrfan Demir, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 16:52:46
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 16:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?