30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kurtçuklu su tartışma yarattı

Çorlu İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu, Çorlu'da Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi ile Mustafa Kemal Caddesi'nde yer alan bazı evlerin musluklarından akan sularda kurtçuklara rastlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sularda kimyasal kirlenme yok" dedi.
 
Çorlu'da Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi ile Mustafa Kemal Caddesi'nde yer alan bazı evlerin musluklarından akan sularda kurtçuklara rastlanması ve vatandaşların şikayeti üzerine, Tekirdağ Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu, "Çorlu'nun sularında kimyasal kirliliğe rastlanmadı. Yapılan ölçümlerde çıkan sonuçlar gayet normal. Çorlu'nun sularını sık sık kontrol ediyoruz. Bahsi geçen bölgelerde sularda fiziki kirlenme söz konusu. Bu kirlilik ana su deposundan ya da binaların su depolarından kaynaklanıyor olabilir. Bu kirlenmenin bir diğer nedeni de evlere ulaşan tesisatların küflenmiş olmasından kaynaklanabilir. Diğer bir unsur da mahallelerde yer alan su şebekelerinin geçtiği yer altında su birikintisi meydana gelip buralarda larvaların oluşması olabilir. Bu bölgeye su sağlayan Bahçelievler Terfi Merkezi'nde yer alan depo devreden çıkarıldı. Deponun içi boşaltılarak ilaçlaması yapıldı. Ayrıca bu deponun granitle kaplanması için Belediye yetkilileri ile fikir birliğine vardık" dedi.
 
Geçen yıl da Yunus Emre Caddesi'nde aynı sorunun yaşandığını belirten Dr. Topaloğlu, "O zaman sorunu sudaki klor miktarını yükselterek çözmüştük. O bölgedeki şebekeye tazyikli su verilerek boruların temizlenmesi sağlanmıştı. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın her ihtimale karşı apartmanlarındaki su depolarını temizlemeleri gerekmektedir" diye konuştu.
Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık Grup Başkanlığı olarak bu konuda sadece danışmanlık görevi üstleniyoruz. Tespitlerimizi ve önerilerimizi ilgili mercilere iletiyoruz. Gönderdiğimiz resmi yazı ile klorlama seviyesini 0.5 ppm ve 1.0 arasında olacak şekilde düzenlemelerini istedik"
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 15:52:46
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?