30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Marmara Denizi'nde balık sıkıntısı kapıda

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mümin Yazır, plansız ve yasak avlanma nedeniyle Marmara Denizi'nde birçok balık neslinin yok olmaya yüz tuttuğunu, balıkçı esnafının kan ağladığını söyledi.

Yazır, Tekirdağ'dan da olmakla birlikte daha çok Balıkesir-Bandırma tarafından gelen balıkçıların Tekirdağ açıklarında yasak olan trol avcılığı yaptığını belirten Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mümin Yazır, denetim yapılsa da bu kaçak avlananların bir şekilde işlerini sürdürdüklerini, gırgır avcılığı ile birlikte yapıldığı için işlerin karıştığını, kontrolün zorlaştığını belirtti. Yazır, "Bunlar balıkçılık adına balıkçılığın geleceğini karartan kişilerdir. Bu kişiler, tuttukları balıkları denetim noktaları dışından kayıt dışı olarak piyasaya sürüyor. Yetkililer bu konuda daha duyarlı olmalı" dedi.

Hamsi ve istavrit çeşitlerinin tükenme aşamasında olduğunu, denizden yeterli balık çıkarmanın mümkün olamayacağına işaret eden Yazır, "Balıkçı esnafımız önemli bir darboğazın içinde. Orta halli ve yoksul insanımızın umudu olan balık maalesef fiyatı artarak sofralardaki yerini terk edecek. Denizin dibini balıklara bırakalım. Trol yapanları affetmeyelim" diyerek yetkilileri uyardı.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 10:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?