30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Tekirdağ'da, ulaşımda yeni yüz

Tekirdağ Belediyesi tarafından, şehir içi ulaşımın özelleştirilmesi ile birlikte özel halk otobüslerinin hizmete girmesi sebebiyle bir tören düzenlendi.
 
Tuğlalı Park'da düzenlenen törende bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, şehir içi ulaşımına kalite gelmesiyle birlikte, belediyenin de zarardan kara geçeceğini belirterek, "Şehir içi ulaşımı, belediyemize yıllık 1 trilyon zarar getiriyordu. Özelleştirme ile birlikte yaptığımız 7 yıllık anlaşma neticesinde 7 trilyon zarardan kar elde edeceğiz. 3 trilyon da aldığımız ihale bedeli var. Özel halk otobüsleriyle birlikte hem halkımız şehir içi ulaşımında rahat bir nefes alacak, hem de belediyemiz kar sağlayacak" dedi.
 
Konuşmanın ardından otobüslerin açılış kurdelesi Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve özelleştirme ihalesini kazanan Tureks firması yetkilileri tarafından kesildi. Başkan Aygün, otobüsün direksiyonuna geçerek basın mensuplarına poz verdi. Törenin ardından 10 hat üzerinde görev yapacak olan 37 adet özel halk otobüsü şehirde tur attı. Ayrıca vatandaşlara tören sonrası pilav ve ayran ikram edildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 17:25:30
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan baysal IP: 88.237.222.xxx Tarih : 22.04.2010 13:58:52

çok yerinde ve kaliteli bir karar.bu şekilde daha kaliteli ve güvenli bir yolculuk yapmaya başladık.tekirdağ belediyesine teşekkürler.