19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Baykal konuşacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal “Konuşma” kararı aldı.
Önceki akşam milletvekili arkadaşları Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve Arif Bulut ile 7 Mehmet’te yemekteydi Deniz Baykal. Gündüz Alanya’nın köylerinde 2B sorunu olan köyleri ziyaret etmişti. Biz de İstanbul’dan gelen gazeteci dostlarımız Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Prof.Dr. Alper Demirbaş, Dursun Gündoğdu ve Kadir Dursun birlikteydik.
Deniz Baykal konuklarımıza “Merhaba” demek için kalktı masamızı ziyaret etti. Hepimiz ayakta karşıladık. Kadir Dursun oturduğu sandalyeyi kendisine verdi. Kırmadı, oturdu. Ne yediğimizi sordu. Yarkadaş ve Hacır’a “Antalya’da kimlerle konuşacağınızı çok iyi biliyorsunuz” dedi. Barış Yarkadaş, “Ecevit ile biz eski dostuz. Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGD) birlikte görev yapmıştık bir dönem” dedi. Öyleydi; ben Akdeniz Şube Başkanı iken Barış İstanbul Şube Başkanı’ydı.
Sohbetimiz kısaydı ama önemliydi. Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarını, İmralı’nın mesajını sorduk. Türkiye’deki gelişmelerin çok ciddi boyutları olabileceğine işaret etti Baykal. Birkaç saniye durdu ve; “Bu konularda sessiz kalmamam lazım, kalınmaması lazım” dedi. Baykal devam etti: “Halkıma bildiklerimi, kaygılarımı doğrularımı anlatmam lazım. Duramıyorum. Durmamak lazım. İyice anlatmak lazım. Halkımızın da anlamasını sağlamak lazım. Bu işin nereye varacağını varabileceğini anlatmak lazım. Bu iş eninde sonunda referanduma kadar varacak. Şimdiden anlatmak lazım.”
Alper hoca, “Niye konuşmuyorsunuz konuşun efendim” dedi. Baykal gülümsedi; “Konuşacağım, konuşmam lazım” dedi. Kayseri’de ‘Yeni Ufuklar Derneği’nden davet geldiğini söyledi Baykal. Sonra devam etti: “Hah dedim işte bu iyi oldu burada konuşayım diye karar verdim. Çünkü kendi parti içinde yapacağımız konuşma başka olur, burada vereceğim mesaj daha başka olur. Çarşamba günü konukları olacağım. Orada önemli şeyler söyleyeceğim. Umarım halkımıza doğruları anlatarak gerekli mesajı vermiş olurum.”
Deniz Baykal’ı masamızda konuk ettiğimiz süre içinde önce Yıldıray Sapan ardından da Osman Kaptan, yemeğin hazır olduğunu hatırlattılar; “İsterseniz buraya gönderelim” dediler. Baykal, “Hayır hayır, kiminle yola çıktıysak onlarla devam ederiz” dedi gülümseyerek.
Deniz Baykal’ın 27 Mart Çarşamba günü Kayseri’de yapacağı konuşmanın önemli olacağı anlaşılıyor. Baykal’ın ardından aramızda konuşup değerlendirmede bulunduk. Yarın (26 Mart Salı) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti gurubunda yapacağı konuşmanın da önemli olabileceğine değindik.
 

Yayın Tarihi : 25 Mart 2013 Pazartesi 12:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?