18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal’dan intikam mı aldınız yani...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya örgütü yenilendi, ama yeni bir hava yaratılamadı. İl Gençlik Kolları’ndan gelen siyasi geçmişine karşın Devrim Kök, devrim gibi seçilmişti. Devrim’in devrim yapacağı havası yaratıldı ve delegeler üzerinde de bu slogan etkili olmuştu. Ne yazık ki bu çok kısa sürdü.
Devrim Kök’e akıl veren ‘ağabeyleri’ onun seçilmesini sağladı sağlamasına ama o düzeyde de partiyi güçlü tutmayı başaramadığı da ortada. İl Başkanı Kök, ağabeylerini dinlemeye devam ederse kendi sonunu da hazırlıyor olacağını bilmesi gerekli.
Uzun süre CHP’nin Genel Başkanlığı’nı yapmış olan Deniz Baykal’a karşı bayrak açmak kime yarar sağlar? Bence hiç kimseye.
Diyebilirsiniz ki Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Büyük ağabey” diyerek Baykal’a karşı çıktı ve popüler hale geldi. Hatta birçok partiliden kutlama mesajları da almış olabilir. Bu yaklaşım il yönetimine örnek oluyorsa eğer partilerine zarar vereceğini hissedemiyorlar demekki. Zaten Sayın Akaydın da aynen şunu söylemedi mi: “Deniz Baykal küllerinden yeniden doğar.”
Sayın Kök, kendisini il başkanlığına getiren bazı ağabeylerinin amacını mutlaka biliyordur. Baykal faktörü nedeniyle başta milletvekili adayı ve siyasette koltuk sahibi olamadıkları için bu mücadeleye girdiklerini, kendisini de bu yüzden desteklediklerini bilmesi gerekmiyor mu?
Sayın Baykal’ı şimdiye kadar yere göğe sığdıramayanlar, şimdi neden karşısında durdukları anlaşılmıyor mu. Durduk yere neden herkes Kemal Kılıçdaroğlu’ndan işaret almış, onun sözcüsüymüş gibi hareket eder oldu acaba?
Ülkeyi yönetmeye aday, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir siyasi parti, eski genel başkanlarına sahip çıkmazsa vatandaşa bunu nasıl anlatabilir. Bir gün gelecek tüm koltukların sahibi ‘eski’ olmayacak mı. Devrim Kök de bir gün gelecek Özer Ülken gibi eskiyecek elbette. Hiç umutlanmasın bugünkü ağabeyleri o an geldiğinde tanımazlar bile.
Vefanın İstanbul’da bir semt olduğunu unutmayın. Bakın AKP’ye; biraz kopya çekin. Vefanın en güzel örneklerini orada görülmüyor mu. Ve bu yönetim biçiminin genç bir partiyi iktidara taşıdığını unutmamak gerek.
Bu memleketin bir evladı olarak seçilmiş, siyaset yapmış ve büyük bir partinin uzun yıllar genel başkanlığını yapmış Deniz Baykal’ın il başkanlığı odasındaki fotoğrafını kaldırarak yeni il yönetiminin eline ne geçmiş olabilir. Baykal’ın fotoğrafını kaldır diyen ağabeyleriniz geçmişten gelen intikam hırsıyla yanıp tutuşuyor olabilir. Ama kendileri yok ortada, sizleri maşa olarak kullandığının farkında olmalısınız. Bir fotoğraf ile bu toprağın evladı olan Deniz Baykal’ı yok edeceğini, yıpratacağını sanan yeni yönetime önerim oturup bir daha düşünmesidir. Bu yaptıklarınızla sizler tatmin olmuş olabilirsiniz ama partinize verdiğiniz zararı, başka kimse veremezdi inanın. Böyle bir davranış içinde olacağınıza kendisini eleştirip yanlış yaptığını söyleseniz daha dik bir duruş olmaz mıydı. Birgün Baykal ile karşı karşıya geleceksiniz nasıl olsa, o zaman eski genel başkanınızın yüzüne nasıl bakacaksınız hiç düşündünüz mü?
Nedeni ne olursa olsun, Deniz Baykal’dan intikam almaktıysa amacınız, sizin gerçek bir CHP’li olmanız için, gerçek bir demokrasi savunucusu olabilmeniz için daha çok fırın ekmek yemeniz gerekiyor ne yazık ki...
 

Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 11:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?