18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denizli’nin gözü Antalya’nın turistinde

Pamukkale’siyle markalaşan Denizli, Antalya’ya gelen turistlerden daha fazla yararlanmayı hedefliyor. 8 ay önce göreve başlayan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, turizmi canlandırmak için kolları sıvadı. Hem Berlin ITB turizm fuarına hem de Moskova MİTT fuarına katılarak bölgesini tanıttı.

Abdülkadir Demir’le Antalya’nın Finike İlçesi Kaymakamı olduğu zamandan tanışıyoruz. O dönemde antik Arykanda kentinde Kadir Dursun’un organizasyonuyla Fazıl Say’lı ve Gürer Aykal’lı konserler verilmişti. Bu organizasyonlar için kaymakam Demir’in büyük çabası olmuştu.

Çeşitli görev yerlerinin ardından Denizli’ye vali olarak atandı Demir. Şimdi de burada turizmi geliştirmek istiyor. Arkadaşı olan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile bu konuda işbirliği yapacaklar.

Pamukkale, Denizli’nin en büyük turistik bölgesi. İşletmesi de Özel İdare’ye ait. Vali Demir, sadece Pamukkale’ye yılda 1 milyon 700 bin turistin ziyaret ettiğini anlattı. Ve bunların yüzde 90’ının Antalya’ya tatile gelenlerin düzenlenen turlarla geldiğini söyledi.

Bu turların çoğu günübirlik ve 1-2 günlük konaklamalı ziyaretler şeklinde. Vali Abdülkadir Demir bu sayıyı arttırmak istiyor. Antalya ile çok daha sıcak ilişkiler kurarak turist sayısını en az iki katına çıkarmayı hedefliyor. Bu nedenle basınla ve turizm camiası ile ilişkileri geliştirmek öncelikleri arasında.

Yurtdışı fuarların Denizli ve dolayısıyla Pamukkale için çok iyi geçtiğini de anlattı Vali Demir. Yani anlaşılan o ki, Denizli’de valisiyle bürokratıyla ve turizmcileriyle kollar sıvandı. Yakın zamanda bölge tanıtımlarını arttırıp turizmden daha çok pay almanın yolunu açacaklar.

ÇAVUŞOĞLU AİLESİ: GOLF ALANLARI BİZİM DEĞİL

Alanya’da son olarak ilan 5 turizm merkezinden Türkler beldesindeki golf alanlarının çoğunluğunun AKP milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ailesine ait olduğu yönündeki iddialar, aile fertlerince yalanlandı.

Önce Türkler Belediye Başkanı ve AKP milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi Hayri Çavuşoğlu aradı. AKP’den ikinci dönem başkanlığı devam eden Çavuşoğlu, Ankara’da Turizm Bakanlığı’nda yaptığı görüşmelerin ardından Alanya’ya dönerken aradı.

Başkan Çavuşoğlu, beldesinde 470 hektarlık bir alanın turizm merkezi ilan edildiğini ve bu yerlerin hazine ve ormana ait yerler olduğunu anlattı. Bu dedikoduyu çıkaranların da bilgisiz olduklarını hatırlattı.

Eski Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı olan Alanyalı siyasetçi AKP milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, amacının Alanya bölgesinde turizmi 12 aya çıkarmak olduğunu, bu nedenle yeni turizm alanlarının oluşturması için çalıştığını anlattı.

Milletvekili Çavuşoğlu özetle şunları söyledi: “Sahilde yer yok. Turizmi geliştirmek için yukarılara yaymak gerekiyor. Ama iddia edildiği gibi sizin yazdığınız gibi o bölgeler ne birilerine ait ne de bizim ailemize ait. Hepsi devlet arazisi. Zaten yer kendimizin olsa, turizm alanı ilan etmeye gerek yok ki. Kendimiz yapardık golf sahasını veya turizm yatırımını. Aile olarak siyaseti hiçbir zaman çıkarımız için yapmadık, yapmayız.”

Çavuşoğlu, bu iddiaları ortaya atan ve konuşanlara da sitem etti; kendisinin hiçbir yerde ve hiçbir zaman o alanların kendi ailesine ait olduğunu söylemediğini de anımsattı.

İki kardeşin açıklamaları böyleydi. Turizm camiasında dolaşan bu söylentilere de bu şekilde yanıt vermiş oldular.
 

Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 17:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?