19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ergenekon davasında ceza yağmuru

Önceki yazılarımda da değindiğim gibi bu gün bu mahkemede insanla, İslam’la, vicdanla bağdaşmayacak cezaların bir sağanak halinde yağacağı, kararların hak ve adalete değil, kin ve intikama dayanacağı, vicdanları kanatıp, ülke ve insanını utandıracağı bilindiği için, salona izleyici alınması yasaklanmıştı.

Yine taraflı yargının taraflı kararları insanların yüzüne alenen okunamayacak kadar yüz kızartıcı olduğundan, adeta avukatlara gizli tebligat gibi dağıtılıyor. Ve dava ile ilgili haberde şöyle deniliyor.

Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 66’sı tutuklu 275 sanık hakkında verdiği 503 sayfalık karar metnini avukatlara PDF formatında dağıttı.”

CEZALAR:’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklar:

1-)Tuncay Özkan
2-)Alparslan Arslan (2 kez)
3-)Durmuş Ali Özoğlu
4-)Dursun Çiçek
5-)Hasan Ataman Yıldırım
6-)Kemal Kerinçsiz
7)-Mehmet Fikri Karadağ
8-)Muzaffer Tekin ( 2 kez)
9-)Veli Küçük (2 kez)
10-)Doğu Perinçek

AYNI SUÇTAN MÜEBBET HAPİS CEZASI ALANLAR

1-)İlker Başbuğ
2-)Hurşit Tolon
3-)Fuat Selvi
4-)Hasan Iğsız
5-)Hüseyin Nusret Taşdeler
6-)Mehmet Eröz
7-)Mehmet Şener Eruygur
8-)Mustafa Özbek
9-)Sevgi Erenerol

Mahkeme, Alaettin Sevim, Altunay Şahin, Cemal Gökçeoğlu, Cengiz Köylü, Erol Mütercimler, Güler Kömürcü, Hıfzı Çubuklu, Hulusi Gülbahar, Mehmet Otuzbiroğlu, Rıza Ferit Bernay, Sedat Peker ve Ziya İlker Göktaş’ın da aralarında bulunduğu 92 sanık hakkında sadece ’Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak’ suçundan 6’şar yıl ile 15’er yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

13 yıl hapis cezası alan CHP'li Milletvekili Sinan Aygün'ün 2 milyon 500 bin Euro'suna da el konulmasına karar veriliyor.

Tabii ki, bu müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların cezaları orada bitmiyor. Müebbet dışında gerçek veya uydurulmuş suçlardan da beşer onar yıl derken kiminin yüz yılı aşan ek cezaları da var.

Örneğin CHP Milletvekili gazeteci yazar Mustafa Balbay’ın 34 yıl 8 ay hapis cezasının suçlara göre dağılımı şöyle:
Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek suçundan 16 yıl hapis, Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme suçundan 9 yıl hapis, Yasaklanan bilgileri temin etme suçundan 2 yıl 8 ay hapis Kişisel verileri verme veya ele geçirme suçundan 7 yıl hapis olmak üzere toplam 34 yıl 8 ay hapis cezası veriliyor.

Toplam 275 sanıktan 23 berat, 6 firar ve üç ölüyü çıkarırsanız, kalan 243 sanık değişik oranlarda cezalandırıldı. Soygun, vurgun mafya, çete ve adam öldürme gibi adi suçlularla elini kana bulayanlar, yani suçu sabit olanlar hafif cezalarla kurtuldu. Elini kana, harama ve kanunsuzluğa bulaştırmayanlar ise, hayali suçlarından dolayı çok ama çok ağır cezalandırılmışlardır.

Aslında bu hayali suçların gerçek görüntülerini, Nisan 2007’de bulmak olanaklıdır. O zaman kendisine muhalefet edenleri Başbakan, bugün tam yetkili BAŞKAN olarak cezalandırmaktadır. Bu yüzden Nisan 2007’nin intikamını almaya yeminli zihniyet, hak hukuk adalet, insan, İslam ahlak her şeyi ayaklar altına alarak bu bağnaz ortaçağ Hıristiyanlığının engizisyon mahkemesini kurup çalıştırmaktadır.

Gerçekleşmemiş ve ispatlanamamış darbe planlarını, kendi ürettikleri yanlış ve eksik deliller ve ayarladıkları gizli tanıkların ifadeleriyle, görevini başarıyla tamamlayıp emekli olmuş insanlara müebbet üstüne müebbet hapis cezaları verdiler. Sıradan her gazetecinin bilgisayarında bulunabilecek bilgilere 34 yıl dediler.

Fakat bunlardan derin devlet adı altında faili meçhul olarak insanları öldüren katiller, kaçıran alıkoyan ölüm mangalarını yönetenler, terör örgütleriyle işbirliği içinde görevini kötüye kullananlar, elbette cezalarını hak etmişlerdir. Bunlar için diyebileceğimiz tek şey, keşke göstermelik birkaç kişiyle kalmasa da, hepsi yargılanıp cezalandırılabilseydi.


nazmioner@mynet.com
 

Yayın Tarihi : 14 Eylül 2013 Cumartesi 00:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?