18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Fotoğraflarla Gence

Gence’yi bir iki yazıda anlatmak çok zor. Bu yüzden ben de kolay yolu seçtim. Anlatmak yerine resimlerini koyuyorum. Bakın ve siz karar verin.

Gence Belediye Binası

Gence Belediye binası da estetik yapısı, meydanı ve çevre düzeniyle güzel bir yapı. Sağında güzel bir park veya bahçe diyebileceğimiz tarihi alana bitişik.

Şah Abbas camii

Belediye binasının üstündeki parkın içinde şah Abbas camii ve önünde bir türbe var.

Caminin diğer cephesi

Yukarıdaki fotoğrafta da caminin belediye tarafındaki cephesinin görünüşü, küçük ama estetik anlamda çok güzel bir görüntüydü. Burada çok yaşlı bir de çınar ağacı vardı.

Gence sokaklarından

Gence’de devasa ağaçların gölgelediği temiz ve geniş bulvarlar şehrin hemen her yerinde dikkati çekiyordu.

Orman gibi, park gibi bulvarlar.

Gence’nin iklim ve toprağı bitkilerin yetişmesi açısından o denli uygun olmalı ki, sanki ağaçlar şaha kalkmış gibi, canlı gür ve neşeli…

Hemen her türlü sebze ve meyve yetiştiriliyor. Özellikle Limonu çok meşhurmuş. Şehrin deniz seviyesinden yüksekliği de 400 metre civarında ki, bu da uygun iklim koşullarının oluşmasını sağlayan önemli bir faktör.

Han Bağı

Gence’nin en güzel yerlerinden birisi de Han Bağıydı. Han Bağı devasa ağaçların gölgelediği güzel bir park. Özellikle çınarlar almış başını gitmiş. Düzenlemesi de çok güzel.

Han Bağı

Han Bağı çok geniş bir park olup, yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi içinde çok güzel yollar var. Bu yolların bazılarında çok güzel heykeller de var. Yalnız çocuk parkı dışında, kadınlar çok azdı. Yollarda sokaklarda da fazla kadına rastlayamadım ve rastladıklarım da genellikle kapalıydı.

Gence çınarlar şehri.

Gence’ye çınarlar şehri diyorlar. Çınarlar Gence’nin her yerinde devasa boyutlarıyla insanı şaşkına çeviriyor.

Gence şehir merkezinden

Bazı sokaklar trafiğe kapalı. Buralardaki eski binalarda fonksiyon kadar estetik de dikkati çekiyor. Yeni binalarda ise, Sovyet döneminin büyüklük kompleksi devam ediyor denilebilir.

Şişelerden yapılan bina

Gence’nin ilginç binalarından birisi de yukarıdaki şişe ev. Bu binanın yapımında tamamen şişeler kullanılmış.

Ortalık kararıncaya kadar gezdik Gence’yi. Uzaklara arabayla gidip, yakınları yürüdük. Oturup bir parkta çay içtik. Feyzamir Türkiye’de çayın pahalı olduğundan yakındı. Bir bardak çay bir lira. Gerçi burada da çay bir manattı, ama burada demlik geliyor ve en az dört bardak çay çıkıyor.

Feyzamir eve davet etti. Ama zaman sınırlıydı. Saat 21.00’doğru garaja gittik. Nizami’nin bu muhteşem şehrinden ayrılmak gelmiyordu içimden. Fakat daha gezmem gereken çok yer vardı.

Yayın Tarihi : 12 Şubat 2012 Pazar 23:26:06
Güncelleme :13 Şubat 2012 Pazartesi 00:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 13.02.2012 11:51:50

Resimlere bakarak egri oturalim ama dogru konusalim pes yani dedirtiyor  iste bu helal olsun dememek elde degil ayrica tesekkür etmek icmden gelerek tesekkür ediyorum ayrica  gence belediye binasi na bakiyorum bir o kadar hosuyum gidiyor gurur duyuyorum sirasi gelmisken yazmadan edemiorum genel olarak memleketimin belediye hükümet binalari  apartman bloklari gibi yapiliyor bunun bir hükümet veya bir sahis blogu oldugu sdee ön kapida yazilan bakimsiz paslanmis yazisindan anlasilyor (sahsi blok aprtmanlardada kapi girislerinde örnegin yasar apt. mustafa apt.mani vs. allhinisevenbunad bir anlam veren varsa ciksin neden bir caddenin adi  bu blogun numarasi yok hicte bir kurl yok vard tinlyanmi yok)

Gence sokaklari alt yazidaki resimde iste bu stndart agaclar bilhassa koklerinin görünüsü iscilik malzeme gayet güzel (shsi bahceli evime araba garaji yaptiriyordum taban kismina kilit tasi yapiyorladi garajin yaninda kocman bir agac vardi kilt tasini yan kisimlarin beton atiyorlar tam agac bu kisma sahip geliyordu kasla göz arsi bende bir k gün sonr frk ettim adam agcin kökünü etrafini bir güzel cimonto ile cevirmis adml sonrdan ne aptin dedim düz olsun diye yapmis yav insn ya kösli ya yuvarlak agacin köküne hem güzellik hem agaci rahat birakir adm e dein kim ugrasacak   orada zaman kaybedecek bende tik yok  hadi kaldirimlarimiza bakiorum  kirk-elli santim betonatilmis ne zengin memleketiz bir iki agaca rasliyorum kökünden ünügünü onunda becermisler gövdesine birde reklam tenekesi civi ile cakmislar  bir partininde secimden kalma ipleri bez parcalari bir saga bir sol sallaniyor sallansin bakalim nereye kadar bende gördükce sallaniyorum memleketimle ögünmek gurur duymak istiyorum sorumlulari basindan kicina kadar  her isimizi adam gibi adam yapmaya davet ediyorum simdi dügüne yemeye davet etsem  bu baslar senden benden önce gelirler onada bir sey demiyorum buyursun gelsinlerde hic olmassa yüzleri olsun