22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Sessiz çoğunluk oyunu bozdu!

Aslında kimse istemiyordu, Irak’ın tehlikelerle dolu batağına girmeyi. Ne ordu istiyordu ne Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu AKP hükümeti ne Türkiye Kürtleri ne de Irak Kürtleri… Tabii en önemlisi AKP’yi iktidar yapan o sessiz çoğunluk…

Kuzey Irak’a palas pandıras girip, Türkiye’yi ucu açık bir maceranın piyonu yapmak isteyenler ne garip ki aşırı Türk faşoları ile PKK yöneticileriydi.. Tabii bir de bunlara pastanın çikolata sosu olarak petrolcü ile silahçıları katarsak fena olmaz.

Türkiye'nin düşmanı imiş gibi gösterilen aydınların söylediklerini yıllar sonra hemen hemen tekrarlayan,  vatan sevgisi ile eğitilmiş emekli generallerin Milliyet'ten Fikret Bila'ya söyledikleri askerin özeleştirisi değil mi:  "Sınır ötesi harekat çare değil... Kürtçe serbest olmalıydı... Kamu görevlileri Kürtçe konuşmalı... Tetik komutanın elinde cüzdan valinin elinde yönetim olmaz... Türkiye’yi kimliklerine ayırmak hainliktir... Türkiye bu sorunu henüz sosyal boyuttayken görmeliydi... Bizler ‘Kürt yoktur’ diye eğitilmişiz, yanlış yaptık..."


Evet, yalnız AKP’yi iktidar yapan yüzde 47 değil, dünyadan kopuk olmayan; sorumluluğun bilincinde olan askerlerin yanında, muhalefete de rey veren ve oranı yüzde 80’lere varan büyük çoğunluk, önümüzdeki tüm ekonomik, sosyal ve demokratik projelerinden vazgeçip, insan hayatlarını karartan o maceraya girmek istemedi.

Son seçimler iyi okunursa, yüzde 47 oranında rey verenler AKP’ye Kürt sorununun çözümü görevini de verdi… AKP’nin, içindeki Kürt kökenli milletvekili sayısı 75… AKP’nin Doğu ve Güneydoğu’daki büyük başarısının altında -tam dillendirilmese de- Kürt sorununun çözümünün güçlü özlemi var.

Evet, Erdoğan kim ne derse desin, ABD’den de istediğini aldı.

İlk kez bir ABD Başkanı “PKK ABD’nin de düşmanıdır” mesajını vererek, Türkiye ile PKK’ya karşı bir cephe oluşturmanın adımını attı….
PKK ilk kez böyle bir cephenin askeri, istihbarati operasyonal hedefi oldu.

Eğer zamanında isabetli adımlar atılırsa, PKK, ilk kez uluslar arası camiada ve bölgede yalnızlığa itilme ile karşı karşıya kalabilir…

Savaş baltalarını çıkaranların oyunu bozuldu…

Zaman, PKK’yı yalnızlaştırma ve minimize etme ve ardından Kürt sorununu çözme zamanıdır…

Kürt sorununu şimdiye kadar askerin sırtına yüklemiş olan siviller artık harekete geçmelidir… Bunun için de siyasi cesaret ve akıl şart…

Çok bilmişlere, her türlü gaza gelmeye teşne olanlara, tuzu kuru olanlara bakmayın...

İşinde, gücünde olan sessiz çoğunluk çözümden yana...

Fakat burası Türkiye... Her şeye karşın yine de dikkat...

Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 19:15:07
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 16:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?