29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

170 film Altın Koza'da

Bu yıl "uluslararası" statüsü kazanacak, 4-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak "14. Altın Koza Film Festivali"nde, 170 filmin gösterime sunulacağı ve 500 bin YTL ödül dağıtılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, Belediye Encümen Salonu'ndaki tanıtım toplantısında, bu yıl festivalin konser bölümünün ayrıldığını, bu etkinliklerin Eylül ya da Ekim aylarında "Kültür Festivali" olarak yapılacağını, ayrıca bugüne kadar ulusal nitelikteki organizasyonun uluslararası statüye kavuşacağını kaydetti.

Festivalin, Ulusal Sinema Platformu desteğiyle bu yılki temasının, "Geleceğimizi tüketiyoruz, çocuklarımızı koruyalım" olarak belirlendiğini kaydeden Durak, küresel ısınmanın dehşet veren boyutlarının tartışıldığı günümüzde, sanatın eyleme dönüşmesini sağlamanın yanı sıra çocukları korumak için neler yapılması gerektiğinin de ortaya konulacağını söyledi.

Koordinatör Fevzi Acevit ise festival haftası boyunca 8 salonda 170 filmin dönüşümlü olarak 480 kez gösterime sunulacağını, "Ulusal Uzun Film Yarışması"na başvuran 23 filmden ise 12'sinin finalde yarışacağını kaydetti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Öğrenci Filmleri" yarışmasına için sunulan 115 eser arasından seçilen 40'ının değerlendirileceğini de belirten Acevit, ayrıca, "Kısa Film" seçkisine başvuran 150 filmden 20'sinin ve 165 belgeselden 15'inin gösteriminin yapılacağını açıkladı.

Acevit, "Sinema Dayanışma Gecesi"nde, sanatçıların halkı selamlamasının ardından, Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu'nda şarkıcı Kıraç'ın, açılış ve kapanış törenlerinde de Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın konser vereceğini belirtti.

Acevit, festivalin bütçesinin yaklaşık 2 milyon YTL'ye ulaştığını, 500 bin YTL para ödülü dağıtılacağını belirtti.



AA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 13:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?