30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Genç sinemacılar yarıştı

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 14. Altın Koza Film Festivali'nde, eğitim döneminde olan genç sinemacıları teşvik etmek ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Öğrenci Filmleri Yarışması'nda bu yıl, "En İyi Kurmaca", "En İyi Canlandırma", "En İyi Deneysel" ve "En İyi Belgesel" film dallarında ödüller sahiplerini buldu. 

Bu bölümde yarışmaya son bir yıl içinde yapılmış filmler katıldı. Başvuran 118 film arasından, ön değerlendirme sonucunda 30 film yarışmaya hak kazandı. 

Hiltonsa Oteli'nde düzenlenen toplantıda sonuçları açıklayan Seçici Kurul Üyesi oyuncu Özge Özberk, öğrenci filmlerinin hepsinin birbirinden değerli olduğunu ve seçmekte çok zorlandıklarını söyledi. Özberk, öğrencilere destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Öğrencilerin daha kaliteli ve üretken olabilmesi için onlara hem manevi hem de maddi destek vermemiz lazım. Manevi destek olarak öğrencilerle ustalar deneyimlerini paylaşmalı" dedi. 

Seçici Kurulu'nda sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, yönetmen Özer Kızıltan, belgesel film yönetmeni Uğur Kutay, oyuncu Özge Özberk ve sinema yazarı Aslı Selçuk'un yer aldığı Öğrenci Filmleri Yarışması sonuçları şöyle: 

"Belgesel Dalında: Sinematografik anlatıma gösterdikleri özen, teknik yeterlilik, sinema estetiğine getirdikleri yenilikçi, gerçekçi ve içten yaklaşım nedeniyle En İyi Belgesel Film Ödülü'nün Anadolu Üniversitesi'nden Serkan Yüksel'in yönettiği "Issız" ve Selçuk Üniversitesi'nden Caner Erzincan ve Mevlüt Çiftçi'nin yönettiği "Buzlar Kırılınca" adlı çalışmalar arasında paylaştırıldı. 

Canlandırma Dalında: Zengin bir hikaye yapısını değişik teknikleri kullanarak başarıyla anlattığı için En İyi Canlandırma Ödülü, Anadolu Üniversitesi'nden Ayçe Kartal ve Murat Yasin'in yönettiği "İniş" adlı filme verildi. 

Deneysel Dalında: İzleyiciyi düşünmeye yönelten güçlü sembolik anlatımları, zengin imgesel çağrışımları ve özenli tekniklerinden dolayı En İyi Deneysel Ödülü'nün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Ceyhun Konak'ın yönettiği "Erek" ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Ömür Kınay'ın yönettiği "Kün" adlı filmler arasında paylaştırıldı. 

Kurmaca Dalında: Sinematografinin olanaklarını zeki ve yaratıcı biçimde kullanarak umut ve umutsuzluk kavramları çerçevesinde, hukukun askıya alındığı baskıcı bir dönemin atmosferini Kafkaesk biçimde ortaya koymayı, iyi bir oyuncu yönetimiyle aktarması nedeniyle En İyi Kurmaca Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Mehmet Bahadır Er'in yönettiği "Umut" adlı filme verildi."
Sonuçların açıklanmasının ardından genç yönetmenler jüri üyeleriyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 16:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?