29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Adana tiyatroya doyacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, kendi sahnesinde "Şarkıyla Sallanan Salıncak" adlı çocuk oyunu ile "Sevgili Doktor"u sahnelemeyi sürdürecek.

12 ve 13 Mayısta sahnelenecek "Şarkıyla Sallanan Salıncak" adlı oyunda, "güzel bahçesini hiç kimseyle paylaşmak istemeyen Hımhım'ın başından geçenlerden sonra dostluğun, yardımlaşmanın değerini anlaması ve bahçesini tüm çocuklarla paylaşmasının öyküsü" anlatılıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, 12 Mayıs Cumartesi ve 16 Mayıs Çarşamba günleri de "Sevgili Doktor" adlı oyunu sahnelemeyi sürdürecek.

Adana Halkevi'nin desteğiyle gerçekleştirilen "2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali" kapsamında yarın başlayacak film gösterimleri, 13 Mayısa kadar sürecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, yarın ve 12 Mayısta, şef Carlo Palleschi yönetiminde, Mozart'ın "41. Senfoni"sini seslendirecek.

Ayrıca, 14 Mayıs Pazartesi günü, aynı sahnede, Türk Musiki Derneği Korosu, 17 Mayıs Perşembe günü de "Öğretmenler Korosu" konser verecek.


Mersin


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Uyuyan Güzel" müzikalini yarın Kültür Merkezinde yeniden sahneleyecek.

12 Mayıs Cumartesi günü, Kültür Merkezinde "Çocuk Balesi" temsilini sahneleyecek olan MDOB, 13 Mayıs Pazar günü, Kanlıdivane Antik Kenti'nde, Anneler Günü'ne özel ücretsiz konser verecek.

MDOB, 14 Mayıs Pazartesi günü, John Sebastian Bach'ın "Bach Oryantal" balesini Gaziantep Üniversitesinde sahneleyecek.

MDOB, "Arşın Mal Alan" operetini, Kültür Merkezinde 17 Mayıs Perşembe günü yeniden sanatseverlerin beğenisine sunacak.


Hatay


Antakya Belediyesince düzenlenen "1. Antakya Çocuk Tiyatroları Şenliği", Tarsus Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncularının 12 Mayıs Cumartesi günü sahneleyeceği "Cansu Mikroplara Karşı" adlı oyunu ile Antakya Kültür Merkezinde başlayacak.

16 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek şenlik kapsamında, Ankara Genç Oyuncular Grubu "Koca Ayak', Adana Kaktüs Oyuncuları "Dans Eden Eşek", Oda Tiyatrosu "Canlanan Masallar", Kütahya Belediye Şehir Tiyatrosu "Rüyalar Ülkesi" ve Adana Seyhan Belediye Şehir Tiyatrosu "Düşler Bahçesi" adlı oyunları sahneleyecek.
AA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 11:35:19
Güncelleme :10 Mayıs 2007 Perşembe 15:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?