3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Öğretmen ve öğrencilerinden karma sergi

Adana'da emekli resim öğretmeni Serap Ünlüatlı, lisede ders verdiği öğrencileri emekli İngilizce öğretmeni Sezaver Seçki ve özel bir şirketten emekli olan Berzin Öy ile birlikte karma resim sergisi açtı.

Hacı Ömer Sabancı Kültür Sitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve 21 Ocak Pazartesi gününe kadar gezilebilecek sergide 64 eser yer alıyor. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide öğrencileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ünlüatlı, "Sezaver Özel Güney Lisesi'nden, Berzin de Çukurova Koleji'nden öğrencim. Onların sanatsal etkinliklerini sürekli takip ediyordum. Sergi açma teklifimi geri çevirmediler. Hepimiz farklı konularla ilgili yaptığımız eserleri bu sergide topladık" dedi.

Serginin haberini alan birçok eski öğrencisinin de ziyaretçi olarak sergiyi gezdiğini belirten Ünlüatlı, tüm Adanalılar'ı sergiye beklediğini kaydetti. Sergi kapsamında Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Anmak'ın da "Bir Sevda Öyküsü" adlı kitabının satışa sunulduğunu ve Anmak'ın kitap gelirini Kan Hastaları Koruma, Tedavi ve Dayanışma Derneği'ne bağışladığını anlatan Ünlüatlı, kendisinin ve öğrencileri Seçki ve Öy'ün de birer eserlerinin gelirini derneğe verdiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?