2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Ücretsiz tiyatro kurslarında yeni yetenekler keşfedildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara 11-17 yaş grubunda 178, 18-36 yaş grubunda 160 kişi başvuruda bulundu. Yapılan mülakatta birinci grupta 103, ikinci grupta ise 50 kişi kurslara katılmaya hak kazandı. Diksiyon kurslarına başvuran 109 kişinin tamamı mülakat yapılmadan derslere alındı.


Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şefi İsmail Timuçin yönetiminde gerçekleşen ve 1 Temmuz 2004 günü başlayan, 10 Eylül günü sona erecek olan 18-36 yaş grubunun kurslarında haftada 2 gün ders veriliyor .Öğrenciler salı günü tiyatro, perşembe günü ise diksiyon eğitimi alıyor. Derslere Akil Yıldırım ve Hüseyin Akşen giriyor. 6 Temmuz 2004 günü başlayan 11-17 yaş grubunun derslerini ise Mahmut H. Kısatüfek ile Cengiz Altındağ veriyor .Diksiyon kurslarına ise İsmail Timuçin giriyor .

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şefi İsmail Timuçin, kurslarda yeni yeteneklerin keşfedildiğini söyledi. Eğitimden geçen oyuncu adaylarının, ileride önemli isimler olacağına inandığını söyleyen Timuçin, ’’ Amacımız tiyatro kurslarında yeni oyuncular yetiştirmektir .Diksiyon kurslarındaki amacımız da yeni neslin Türkçe ’yi düzgün kullanmasını ve toplum içinde kişinin kendisini daha rahat ve daha güzel ifade edebilmesini sağlamaktır’’ şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şefi İsmail Timuçin, kurslara katılan oyuncu adaylarının sezon içerisinde ’’gençlik oyunu’’ sergileyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 17:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?