7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

250 ton domates çöpe gitti

Antalya'nin Gazipasa ilcesinde domates ureticileri zor gunler yasiyor. Birinci sinif domatesin kilosunun 15 YKr'den satildigi ilcede, yaklasik 250 ton ikinci sinif domates cope gitti.
 
Dere ve cay kenarlarinin adeta domates coplugune donustugu Gazipasa ilcesinde seralarda bulunan domatesler de alici olmadigi icin curumeye terk edildi. Gazipasa Yas Meyve ve Sebze Komisyonculari Dernegi Baskani Fehmi Tuncer, dokulen domatesin cogunlugunun ikinci sinif oldugunu soyledi. Birinci sinif domatesin 15 YKr ettigi bir ortamda, ikinci sinif malin alicisi olmadigini belirten Tuncer, "Urun toptanci haline gelinceye kadar maliyeti 3-4 kat asiyor. Bu nedenle su ana kadar yaklasik 250 ton domates cope gitti. Kaliteli domates uretmemize ragmen bu yil elimizde kaldi. Uretici zor durumda. Biz de caresiziz" dedi. 

Gazipasali ciftciler ise, domatesin para etmemesi nedeniyle masraflari bile cepten karsiladiklarini soylediler. "Bu isin tadi kacti" diyen ciftciler, "Biz ozellikle son 2-3 yildir masraflarimizi bile karsilayamiyoruz. Kapali alanlarda sebzeden baska bir sey uretemiyoruz. Muz uretelim desek o da para etmiyor. Ilcemizde turizm de olmayinca calisacak is yok. Alanya'da da turizm iyi gitmedigi icin isci alimi az. Ne yapacagimizi sasirdik. Caresiz bekliyoruz" diye konustu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 20:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?