7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Kepez Belediyesi memurları artık mutlu

Kepez Belediyesi işçilerinden sonra, Antalya’da bir ilk olan sosyal denge sözleşmesiyle, memurlarının da yüzünü güldürdü. 

Kepez Belediyesi ile Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı BEM-BİR-SEN (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) arasında memurların ücret dengesizliğini gidermek için sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Sosyal denge sözleşmesiyle Kepez Belediyesi’nde çalışan 88 memur, maaşlarına ilave her ay ve bayramlarda 350 YTL alacak. 

Kepez Belediyesi hizmet binasında sosyal denge sözleşmesiyle ilgili imza töreni düzenlendi. İmza törenine Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Soner Erkaya’ya, Kepez Belediye Meclis Üyeleri İsmail Ulusoy, Mürteza Tamyürek, BEM-BİR-SEN Antalya Şube Başkanı Ahmet Çeter ve memurlar katıldı.
Kepez Belediyesi’nin yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları ile beldeyi dünya kenti haline getirdiğini belirten BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay, Antalya’da bir ilk olan sosyal denge sözleşmesiyle memurları sevindiren Başkan Öner’e teşekkür etti. 

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, göreve geldikleri günden beri personelin ücretlerinin iyileştirilmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl, enflasyonun yüzde 10’nun altına düşmesine rağmen işçilerimize yüzde 17 ile yüzde 30 oranında zam yaptık. Bu zamla işçilerimizi ciddi anlamda rahatlattık. Memurlarımızın ücret dengesizliğini gidermek için de sosyal denge sözleşmesini imzalamaya karar verdik.” dedi. 

Kepez Belediyesi’nde çalışan memurların sosyal denge sözleşmesiyle maaşlarına ilave olarak her ay ve bayramlarda 350 YTL alacağını kaydeden Öner, şöyle devam etti, “Bu sözleşme ile memurlarımızın daha iyi koşullarda çalışmasını sağladık. Sözleşmeyi adaletli bir şekilde yaptık. En alt derecedeki ve en üst derecedeki memurlarımız arasında fark gözetmedik. Herkese eşit ve adaletli davrandık. 3 yıldır işçilerimizle, memurlarımızla güzel işlere imza attık. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Kepez’i dünya kenti yapan projeleri personelimle birlikte başlattık. Emeklerinden dolayı hepsini yürekten kutluyorum. Onlarla yapacağımız elbirliği, güç birliği ile daha güzel işlere imza atacağız.”
Başkan Öner, memurlara, “Vatandaşlara hizmette kusur etmeyin; vatandaşı güler yüzle karşılayın, güler yüzle uğurlayın” uyarısında da bulundu.
Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ile BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay sosyal denge sözleşmesini imzaladı.
Turbay, memurların maaşlarını iyileştirdiği için Öner’e teşekkür plaketi takdim etti.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?