22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kuyumculara değerli taş eğitimi

Antalya Kuyumcular Odası ile Harmony Firması tarafından düzenlenen değerli taş kursuna katılan 82 kuyumcu düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kuyumcular Odası ile Harmony Firması'nın ortak düzenlediği eğitimde, kuyumcular değerli taşlar konusunda bilgi sahibi oldu. İki aşamalı eğitimin ilkinde “Mücevher Taşları Tanıma Temel Eğitimi” ikincisinde ise “Pırlanta Temel Eğitimi” verildi. Birer hafta süren iki eğitime toplam 82 kuyumcu katıldı. Değerli taşların nasıl çıkarıldığı, nasıl işlendiği, değerli taşın nasıl anlaşılacağı konularında bilgilerin verildiği eğitimler için Hindistan'dan bir de uzman getirildi. Hindistan'da değerli taşlar üzerine çalışmalar yapan babasının kurduğu bir enstitünün sahibi olan Rahul Desai, Antalyalı kuyumculara bilgilerini aktardı. Ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Gemoloji ve Mücevher Programı Öğretim Elemanı Yard. Doç. Dr. Murat Hatipoğlu ile Harmony Değerli Taşlar Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Özen eğitimlere katıldı.

İki haftalık eğitimlerin sonunda Kuyumcular Odası'nda düzenlenen törenle, kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika törenine katılan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kuyumcular Odası Başkanı Orhan Tolunay, artık çeyrek altın veya bilezik satmak için bekleme zamanının geçtiğini, kuyumculuk sektörünün değerli taşlara doğru yöneldiğini söyledi. Tolunay, “Eskiden altın bir yatırım aracıydı. Artık böyle görülmüyor. Sadece altın satarak, işimizi devam ettirebilmemiz çok zor. Bunun için katma değeri yüksek kıymetli taş, yarı kıymetli taşlar konusunda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla bu kursu düzenledik” dedi.

Esnafın kendini sürekli yenilemesi gerektiğini belirten Başkan Orhan Tolunay, “Yeni teknolojiyi yakalamak ve işyerlerinde bunu uygulamamız gerekir. Artık babadan kalma, ustamızdan gördüğümüz şekilde işlerimizi devam ettirmemiz çok zor. Bunun için kuyumcu esnafının değerli taşlar konusunda bilgi sahibi olması çok önemli. Bu amaçla düzenlediğimiz kursun faydalı olduğuna inanıyorum. Bundan sonra da talep gelmesi halinde, kurslara devam edeceğiz” diye konuştu. Harmony Değerli Taşlar Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Özen de, değerli taşlar konusunda temel bilgiyi kursiyerlerin aldığını belirterek, “Bu aldığınız eğitimle, piyasada bu işi bildiğini iddia edenlerden çok daha fazla bilgiye sahipsiniz. Bu aldığınız eğitimlerin ticari hayatınızda büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Hindistan'dan özel olarak bu eğitim için gelen Rahul Desai de, “Bilgilerimi burada sizin paylaşma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bana gösterdiğiniz ilgi ve yakın alakaya teşekkür ediyorum. Ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Burada öğrendiklerini uygulamak sizlerin elinizde” dedi. Kursu başarıyla tamamlayan kuyumculara sertifika, dereceye girenlere de plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?