21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

ATSO, TATSO'ya üye oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na (TATSO) yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) arasında imzalanan protokole gereği 22 Ekim 2003 tarihinde Almanya'nın Köln şehrinde Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası kurularak, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in katılımı ile gerçekleştirilmişti. Almanya'nın önde gelen her ölçekteki Türk ve Alman sanayici, tüccar ve KOBİ'lerinin üye olduğu TATSO, ATSO'nun yaptığı üyelik başvurusunu kabul etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, üyelikle ilgili olarak, "Odamızın, Almanya'da faaliyet gösteren Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olmasının, Türk işadamlarının Almanya ile ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve gerek Almanya, gerekse Avrupa Birliği nezdinde firmalarımızın menfaatlerinin savunulması açısından faydalı olacağı inancındayız" dedi. 

Almanya'da 82 Sanayi ve Ticaret Odası ve bunlara bağlı 3 milyonu aşkın Alman girişimcinin üyesi bulunduğu DIHK'in işbirliğiyle kurulan Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Türk ve Alman müteşebbis gücünü bir araya getirerek, taraflar arasında bilgi akışını sağlamak, ikili ilişkilerin her alanda gelişimine katkı sağlamak ve yatırım-ticaret potansiyelini geliştirmek amacını taşıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 15:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?