22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kemer Belediyesi kendi altyapısnı kendisi kuruyor

Kemer Belediye ekipleri Kiriş Mahallesinde yapmaya başladıkları yağmur suyu drenaj kanalları ile Kiriş Mahallesini yoğun yağmurlarda su altında kalmaktan kurtarıyor. GATAB’dan ayrılan Kemer Belediyesi kendi alt yapı çalışmalarını da kendisi yapıyor.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker çalışmaları yerinde inceledi. Yoğun bir tempo ile Kiriş’teki alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şeker, “ Kiriş Mahallesi boyunca yolun her iki tarafına da 600 mm lik büzlerle yağmur suyu drenaj kanalı yapıyoruz. Bu sayede yağmur suyu denize verilecek ve su baskınlarını da bir daha bölgede yaşamayacağız. “ dedi.

Kiriş Mahallesinin iç kesimindeki binaları da yağmur suyundan kurtarmayı planladıklarını söyleyen Şeker, bu bölgeye de 2x2 kapalı menfez ile dağdan gelen yağmur suyunun denize ulaşmasını sağlayacak alt yapı çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Şeker, Kirişte gerçekleştirdikleri alt yapı çalışmaları ile bölgedeki Otel ve yerleşim birimlerinin kışın en büyük sorun olan yağmur suyu baskınlarından kurtarılacağını ifade ederken, “ Bu çalışmamız ile Kiriş’de Otel ve yerleşim birimlerinin kışın en büyük sorunu olan yağmur suyu baskınlarından kurtarıyoruz. Ayrıca Kiriş Mahallesi Otreller önündeki yolu da 2 metre genişleterek 12 metreye çıkarıyoruz. Kaldırımları da yeniden yapacağız ve Turizm bölgesine yakışır bir çevre düzenlemesi ile buradaki çalışmalarımızı tamamlayacağız.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 16:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?