22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Balık tezgahlarında yaprak kıpırdamıyor

Sezonunun açılmasıyla artan balık satışları, Ramazan ayının girmesiyle düşüş yaşadı. Doğu Garajı balıkçı esnafı sezonla birlikte artan balık satışlarının Ramazan ayı ile birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.

2005 balık sezonunun açılışıyla yaşanan bolluk nedeniyle birbirinden çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. Fakat balık satışlarında yaşanan bu artış Ramazan ayına girilmesiyle yerini düşüşe bıraktı.

Doğu Garajı'nda 25 yıldır balıkçılık yapan Turhan Urhan, Ramazan ayı ile birlikte satışlarda durgunluk yaşandığını belirtti. Karadeniz balığının Antalya'ya gelmediğini ifade eden Urhan, "Bu ayın 20'sinden itibaren Karadeniz balığı Antalya'ya gelmeye başlayacak. Bu tarihten itibaren daha fazla balık bolluğu yaşanacak ve fiyatlar daha da düşecek" dedi.

Bölge esnafının sıkıntılarını da dile getiren Urhan, bir çok esnafın bulunduğu Festival Çarşısı'nın yıkılma söylentilerinin kendilerini tedirgin ettiğini, bu söylentinin gerçek olması durumunda belediyenin kendilerine bir yer tahsis etmesi gerektiğini söyledi. Antalyalılar'ın normalden daha fazla fiyata balık yediğini belirten Urhan, bunun sebebi olarak da büyük otellerin balık ihalelerine girmesini gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:38:22
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 18:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?