21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Çiftçilere antep fıstığı desteği

Antalya İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 900 adet Antep fıstığı fidanı dağıtıldı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde meyvecilik ve mantara alternatif olarak köylünün daha iyi gelir elde etmesi için Antep fıstığı üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 30 çiftçiye, Korkuteli Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından fidan dağıtıldı. Antalya İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Korkuteli İlçesi'ne bağlı Ulucak, Beğiş ve İmecik Köyleri'nden toplam 30 çiftçiye fidan başı 500 Ykr karşılığı dağıtımı yapılan Antep fıstığı fidanlarından 5 yıl sonra verim alınabilecek.

Korkuteli Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, modern tarımın ilk adımlarından birinin atıldığını belirterek, "İl özel idaresi bütçesinden desteklediğimiz bu projeyle kırsal alanda çiftçiye yan gelir olarak Antep fıstığı dağıtımı yaptık. Pazar sorunu bulunmayan kaliteli ürünler yetiştirecek olan üretici, 5 yıl sonra verim alacak.

Teşvik amacıyla ve ilk defa ekimi yapılacak olan Antep fıstığı, Beğiş, İmecik köylerinde gerekli alt yapı araştırılmasının ardından teşvik amacıyla 30 çiftçiye verildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 07:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?