21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Esnafları buluşturan yemek

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin geleneksel düzenlediği dönem sonu yemeğinde konuşan oda başkanı Orhan Tolunay, oda yöneticilerinin görev süresini sınırlayan 5362 sayılı maddeye tepki gösterdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin geleneksel olarak düzenlediği dönem sonu yemeğinde oda yönetimleri, 4 yıllık görev sürelerinin vermiş olduğu yorgunluğu attı. Geleneksel olarak her hizmet döneminin sonunda oda yönetimleri ile biraraya gelerek, görev sürelerince verdikleri hizmetten ve esnaf camiasına katkılarından dolayı kendilerine teşekkür eden AESOB Başkanı Orhan Tolunay, odalar ile ortak çalışma içinde başarılı bir dönem geçirdiklerini belirtti. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Düğün Salonu'nda gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tolunay, "Biz çok büyük bir aileyiz. Geride başarılı olarak geçirdiğimiz 4 yıllık bir dönem var. Bu dönem zarfında siz oda yöneticilerimiz ile uyumlu bir çalışma ortamı yakaladık. Esnaf ve sanatkarlarımızdan aldığımız güç ile sorunların üzerine korkusuzca gittik. Antalya'mız ve esnaf sanatkarımız için iyi ve doğru olanı her ortamda dile getirdik. Antalya'da yaşamanın getirdiği sorumlulukların bilincinde olarak, sosyal yaşam ve kent sorunlarına yönelik görüş ve düşüncelerimizi ilgili kurumlara bildirdik. Birçok proje ve uygulamalara imza attık.

Şimdi artık yeni bir dönem başlıyor. Yıllardır uyguladığımız odacılık artık değişti. 507 sayılı yasamız yerini 5362 sayılı yasaya bıraktı. Tabi ki yeni yasa ile odalarımız işleyişi de tamamen değişti. Bizlere yeni sorumluluklar yüklendi. İki dönem başkanlık uygulaması ile görev sürelerimize kısıtlama getirildi. Fakat farklı olarak çıkan bu yeni yasa geriye dönük işletilmeye çalışıyor. Bu bizce bize yapılan bir haksızlık. Sanırım bu yanlış uygulama Anayasa Mahkemesi'nden geri dönecek. Antalya olarak yeni yasaya geçişte diğer illere göre çok daha başarılı olduk. Sicil personelimiz 24 saat çalışarak, büyük bir fedakarlık gösterdi. Şimdi ise yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. İçimizde tekrar seçilemeyecek olanlar olacak. Bu demokratik bir yarış olduğundan esnaf ve sanatkarlarımızı kendilerine yakışır biçimde davranmaya ve odalarına sahip çıkarak, başarılı olacağına inandıkları adayları seçmeye çağırıyorum. Seçimlerimiz tüm Antalya ve esnaf sanatkarımıza hayırlı olsun" dedi.

Gecenin ilginç gelişmelerinden biride Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyangocular Odası Başkanı Mümin Muslu'nun söz isteyerek, yeni dönemde başkan adayı olmayacağını ve seçilecek arkadaşlara başarılar dilemesi oldu. Daha sonra AESOB Başkanı Orhan Tolunay tarafından oda yöneticilerine hazırlanan Başarı Belgeleri ve plaketler dağıtıldı. Gece, sahne alan sanatçıların söyledikleri müzikler eşliğinde devam ederek, son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 23:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?