21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Vergi rekortmenlerine plaket

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, 2004 yılında Antalya genelinde yüksek vergi veren mükellefleri işyerlerinde ziyaret ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, ilk olarak gelir vergisinde Antalya ikincisi Manavgat vergi rekortmeni olan Necmi Çakıcı'yı ziyaret etti. Çakıcı'ya Taşağıl Beldesi'ndeki evinde ziyaret eden Grup Müdürleri Fahrettin Özdemirci ve İbrahim Ay, Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban plaket vererek teşekkür etti.

Sütçü ve beraberindekilerin ikinci durağı yıllardır Antalya Vergi sıralamasında zirvede yer alan Sideli Şen ailesine ait Defne Otel oldu. Kurumlar vergisinde Side Turizm Ticaret Anonim Şirketi 2004 yılında KDV'de 3. kurumlar vergisinde de 4. oldu. Şen ailesinin bir diğer şirketi Defne 2 Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kurumlar vergisinde Antalya'da 10. sırada yer aldı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vergi sıralamasında dereceye giren mükellefleri onure etmek amacıyla işyerlerinde ziyaret ettiklerini belirterek, "Sorumluluğunun bilincinde hep zirvede yer alan mükelleflerimizi kutluyorum. Antalya'ya yakışır gelir toplamayı hedef ediniyoruz. Tabii ki, bu bizimle değil kazanan insanlarımızın varlığı ile ilgili. Kazançlarını beyan etmeyen eksik beyan edenlerin üzerine gideceğiz. Neden beyan edilmediğini veya eksik beyan edildiğini araştırıp gerekeni yapacağız. Haksız rekabeti ortadan kaldıracağız.

Şu ana kadar vergisini ödeyenlere gittik. Bundan sonra ödemeyenlere giderek nedenlerini sorup araştıracağız. 2006 yılında ciddi anlamda denetim yapacağız. Önlerinde bir aylık süre var. Bu süre içerisinde üzerlerine düşen görevi yapsınlar ve yapılan denetimlerde zor durumda kalmasınlar. 2006 yılını tamamen denetime ayıracağımızın bilinmesini istiyorum. İnsanlar, 'Nasıl olsa bana kimse uğramıyor' düşüncesinden sıyrılsın. Aksi taktirde sonucuna katlanırlar" diye konuştu.

Sütçü, mükellefleri sattıkları ürünün veya hizmetin fişini vermeye vatandaşları da alışverişlerinde mutlaka fiş almaya çağırdı. Vatandaşın fiş alsa da almasa da satın aldığı ürün için Katma Değer Vergisi ödediğini hatırlatan Sütçü, "Alışverişlerin belgeli yapılması halinde firmaların gerçek ciroları ortaya çıkacaktır.

Vatandaş, fişini ve faturasını alarak bozuk çıkacak bir ürünü aldığı zaman, zehirlenmesi veya başka bir durumla karşılaşması durumunda da alınan fiş belge olarak ibraz edilebilir. Elinde belge olmayan kişi, aldığı üründen zehirlendiğini kimseye ispatlayamaz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 02:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?