21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Verginin şampiyonu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları arasında 2004 yılında Stopaj Gelir Vergisi'nde 1. olurken, Katma Değer Vergisi'nde (KDV) 5. sırada yer aldı. Üç Kapılar Vergi Dairesi Müdürü Cemal Akpunar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci'ye teşekkür belgesi verdi.

Antalya Üç Kapılar Vergi Dairesi Müdürü Cemal Akpunar, 2004 yılında istihdama dayalı gelir vergisi stopajı yapan kamu kuruluşu mükellefleri arasında Büyükşehir Belediyesi'nin 4 milyon 145 bin 277 YTL ile birinci sırada yer aldığını belirterek, KDV'de ise bir milyon 321 bin 882 YTL ile 5. olduğunu kaydetti.

Genel Sekreter Ali Deveci, verginin kalkınmanın temeli olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin elde ettiği vergilerin, yeni yatırımlar ve hizmetlerle tekrar ülkeye kazandırıldığını söyledi. Elde edilen gelirin belirlenmiş oranda devlete ödenmesinin önemli bir görev olduğunu hatırlatan Deveci, "Toplumumuz bu konuda son derece duyarlı olmalıdır. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu görevi yerine getirmenin ve birinci olmanın mutluluğu içindeyiz. Örnek olduğumuz ve önderlik yaptığımız için son derece müsterihiz. Her yıl aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğiz. Tüm kurum ve vatandaşlar vergi görevlerini yerine getirmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından Akpunar, Deveci'ye istihdama yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür belgesi verdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:07:22
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 14:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?