21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Yarıdan fazlası ruhsatsız

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Şahin, ruhsat almayan akaryakıt ve LPG istasyonlarının kapatılacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğü tarafından "Akaryakıt ve Otogaz İstasyonları'nda Ruhsatlandırma Uygulamaları" konulu panel düzenlendi.

Panelin açış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Şahin, büyükşehir sınırlarında 88 akaryakıt ve LPG istasyonu bulunduğunu hatırlattı. Şahin, "Yapılan denetimlerde 35 LPG istasyonu ile 30 akaryakıt istasyonunun ruhsatı bulunmadığı ya da ruhsat sahibinin değiştiği görülmüştür. Haziran ayı içerisinde ruhsat eksikliği bulunan 30 akaryakıt istasyonu uyarılarak, belediyemize başvurmaları istendi. Ancak bugüne kadar sadece 5 istasyon müracaat etti" dedi.

Şahin, ruhsatlandırma yetkisinin belediyeye geçtiği dönemde dosyaları tamamlanan ve ruhsat şartlarını yerine getiren 8 akaryakıt istasyonuna işyeri açma ruhsatı düzenlendiğini ifade etti. Şahin, "Yasal yükümlülüğümüz gereği istasyonların ruhsatlandırılması sağlanacak, ruhsat almayanlar kapatılacak" diye konuştu.

Denetim ve Ruhsat Şube Müdürü Tahsin Ataş ise ruhsatı olmayan istasyonlara defalarca tebligat yapıldığını kaydederek, geri dönüşümün az olduğunu ifade etti. Ataş, kendilerinin de yasalar karşısında sorumlulukları bulunduğunu vurgulayarak, "İstasyonlar ruhsat almadıkları takdirde kapatılır. Son yönetmeliklerle, istasyon açmak için yeni kurallar getirildi. İstasyonlar ruhsatlandırılırken bu yeni kriterler esas alınacak" dedi.

Akaryakıt servis istasyonlarının konut dışı kentsel çalışma alanında bulunması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Gülşen Dereli, "İstasyonlar en az 2 bin metrekare alan üzerinde, 30 metrelik yol kenarında bulunması ve istasyonlar arası mesafenin 1 kilometre olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Panelde, denetimlerde karşılaşılan problemler, gayri sıhhi müessese ruhsatının düzenlenmesi koşulları, istasyonların uyması gereken kurallar, dağıtım şirketlerinin yükümlülükleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun uygulamaları, büyükşehir sınırları dışındaki ruhsatlandırma yetkisine sahip belediye ve İl Özel İdaresi yetkilerini uygulamaları konuları ele alındı.

Panele, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, Şehir Plancısı Ayşegül Atak, daire müdürleri, çevre beldelerin belediye başkanları, sektör temsilcileri ve istasyon sahipleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:29:05
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 04:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?