21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Yatçılar destek bekliyor

Geçen yaz sezonunda Alanya'da meydana gelen tur teknesi kazasıyla zor bir döneme giren Antalya Yat Limanı'ndaki turcular kredi desteği istiyor.

Antalya Yat Limanı'ndaki esnafın zor bir dönem geçirdiğini belirten 30 yıllık tekne turcusu Mehmet Demirkıran, hemen hemen bütün iş sahalarına uygulanan kredi desteğinden yararlanmak istediklerini söyledi. Antalyalı tekne turcuların sorunlarını dile getiren Demirkıran, "Maddi açıdan sıkıntılı günlerimizde kullanmak için kredi çekmek istedim. Bankaya gittiğimde 'yatçılara kredi yok' cevabını aldım. Esnaf ve Kefalet Odası kendi esnafına kredi sağlıyor. Ama yatçılar olarak Deniz Ticaret Odası'ndan kredi alamıyoruz" dedi.

Alanya'daki tekne kazası nedeniyle baskı altında olduklarını kaydeden Demirkıran, "Geçen ay Alanya'da meydana gelen tekne kazasının ardından üzerimize çok gelinmeye başlandı. Bu baskılar nedeniyle 2005 yaz sezonunu ölü geçirdik. Yetkililerden destek beklerken, onlar işimizi de engelledi. Kredi de alamayınca borçlarımı ödemek için evimi satmak zorunda kaldım" şeklinde konuştu.

Yat limanında yer sıkıntısı çektiklerini ifade eden Hasan Demirkıran ise, "Yat limanında teknelerin bakımını yapabileceğimiz bir yer bulunmuyor. Teknelerimizi yaptırmak için başka limanlara gidiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yat limanıyla ilgili büyük projeleri olduğu söyleniyor; fakat bu projelerden yatçıların haberi yok" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, gece mehtap turları düzenleyen ve çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu 100 kişilik bir tur teknesi, iskele yakınında batmış ve 4 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 14:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?