21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Bakan Çubukçu Antalya'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sosyalleşmenin kadınların ve çocukların hayatında olumlu değişiklikler meydana getirdiğini belirterek, "Kadınlar değiştikçe, kendilerini var ettikçe ve kentsel hayatlarına sahip çıktıkça toplumla birlikte ülkemiz değişiyor" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde belediye ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Güllerpınarı Mahallesi'nde kurulan Toplum Merkezi, bugün Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Bakan Çubukçu, toplum merkezlerinin koruyucu ve önleyici sosyal hizmet çalışmalarının en önemli ayaklarından birisini oluşturduğunu belirterek, "Sosyalleşme, kazanma, hayata bir amaç ve anlam katma gibi çok insani boyutta kadınların ve çocukların hayatında olumlu değişikliklere yol açar. Kadınlar değiştikçe, kendilerini var ettikçe ve kentsel hayatlarına sahip çıktıkça toplumla birlikte ülkemiz de değişiyor. Kadınlarımızın kazanımlarının sadece kendileri için değil, tüm toplum, ülkemiz ve önemli bir demokratik kazanım olarak tarihe geçtiği bir gerçektir" dedi.

Sosyal hizmetlerin alanı genişlerken, sorunların çeşitlendiğini dile getiren Bakan Çubukçu, "Toplum merkezleri işte burada devreye giriyor. Binlerce çocuğa ve kadına ulaştık. Gelişen sorunlar karşısında çözüm önerilerini kendiliğinden üreten Alanya'yı bu anlamda kutlamak gerekiyor. İnanıyorum ki bu kapıdan içeri giren, yardım ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yapılan hizmetler, giderek büyüyen dalgalar halinde toplumun her kesiminde üretkenlik ve huzur olarak karşılığını bulacaktır" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, Alanya'nın en büyük sorununun aileleri tarafından özellikle yaz aylarında sabaha kadar sokakta çalıştırılan çocuklar olduğunu kaydederek, "Belediye, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve kaymakamlık arasında protokol taslağı hazırladık. Proje gerçekleştiği takdirde 15-20 çocuğu muhafaza edebilecek, eğitim verilebilecek bir mekan hazırlamış durumdayız. Bu konuda hür türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Alanya'nın bir eksiğinin de yaşlıların barınabileceği bir huzurevi olduğunu ifade eden Sipahioğlu, "Geçtiğimiz hafta 50 yatak kapasiteli bir tesisin temelini attık. Yerel yönetim imkanlarıyla bu tesisi 2006 yılı içerisinde bitireceğiz. Alanya'nın potansiyeli itibariyle yine kamu arazisi üzerine bir ikinci huzurevinin projesini de hemen hemen bitirdik. Bakanlık tarafından onaylandığı takdirde ihale aşamasına getireceğiz" dedi.

Konuşması sırasında Bakan Çubukçu'nun güneşten rahatsız olduğunu fark eden Sipahioğlu, "Alanya'nın bu taze bahar güneşinde sizleri çok fazla rahatsız etmek istemiyorum. Rahatsız olduğunuzu da gördüm. Sabahın erken saatinde Alanya'nın güneşi rahatsız etmez diye düşünmüştük, umarım rahatsız etmemiştir. Bizim sermayemizde bu güneş" diye konuştu.

Tören boyunca elinde bulunan dosyayla serinlemeye çalışan Bakan Çubukçu, daha sonra kurdeleyi keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi. Odaları tek tek gezen Bakan Çubukçu, kadınlar için hazırlanan örgü odasında basın mensuplarının "Örgüyle aranız nasıl?" sorusuna "Ne anlamda" karşılığını verirken, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın bakanım Amerika'da erkekler rahatlatıyor diye örgü örüyorlar" dedi.

Açılışın ardından Filika Restoran'da kendisi için verilen yemeğe katılan Bakan Nimet Çubukçu, saat 13.00'da parti binasını ziyaret etti. Törene Bakan Çubukçu'nun yanı sıra AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, daire müdürleri, siyasi parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 14:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?