1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Fatura ona kesildi

Yerel seçimlerde Antalya’yı CHP’ye kaptıran AKP’de ilk fatura eski Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e kesildi. AKP’nin kurucusu da olan Öner, yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalıştığı gerekçesiyle AKP’den ihraç edildi.

İl kongrelerinde sıkıntı yaşayan AKP’de sular durulmuyor. Antalya Belediye Başkanlığı’nı CHP’ye kaptıran AKP’de ilk ‘suçlu’ bulundu.
Öner, yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştığı için kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Bundan önceki dönemde Kepez Belediye Başkanı olan Öner, son yerel seçimde aday gösterilmemişti.

Öner’e, “Aday gösterilmeyince yerel seçimlerde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in aleyhine çalıştı” iddiasında bulunuldu. Öner’in savunmasını da alan Disiplin Kurulu, kesin ihraç talebini haklı buldu.

Kurul Öner’e, parti tüzüğünün 117-7 maddesi olan, “Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak“ gerekçesiyle kesin ihraç cezası verdi.

Teşkilata mesaj
Öner, iddiaları reddetti. Öner’i ihraç ederek teşkilata da mesaj veren AKP yönetimi, Antalya il kongresinde tek aday çıkmasını istiyor. Kulislerde aday adayı olarak mevcut İl Başkanı Hüseyin Samani, DYP kökenli İzzet Bayar ve MHP kökenli Yaşar Tabur’un isimleri geçiyor. Genel merkezin Samani ile yola devam etmek istediği dile getiriliyor.

 

Abdullah Karakuş - Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?