21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Sağlık Bakanı Antalya'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de hekim sayısının çok yetersiz olduğunu, Avrupa bölgesinde 52 ülke içinde nüfusa göre kıyaslandığında Türkiye'nin hekim sayısı itibariyle sonuncu olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığına bağlı yatırımları incelemek için geldiği Antalya'da Vali Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Vali Yüksel, Antalya'ya yapılan sağlık alanındaki yatırımlar adına Bakan Akdağ'a bir teşekkür şildi sundu.

Antalya'nın turizm ve tarım sektöründe Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu belirten Bakan Akdağ, "Bu durum Antalya'nın göç almasına neden oldu. Emeklilerin de büyük bir kısmı Antalya'ya yerleşti" dedi. Antalya'da 2007 yılının 3. ayında aile hekimliğini başlatacaklarını vurgulayan Bakan Akdağ, "Antalya, etkin hekim sayısı açısından Türkiye'nin iyi illeri arasında. Bu yüzden aile hekimliği uygulamasında sıkıntı yaşanmayacak" diye konuştu.

Antalya'da inşaatı devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin 2007 yılında hizmete gireceğini vurgulayan Bakan Akdağ, "Önümüzdeki 10 ile 20 yıl sonrası düşünülerek sağlık binaları bir kampus içinde toplanmalı. Biz de bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.
Türkiye genelinde hekim sayısında ciddi sıkıntı olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, ''Türkiye'de hekim sayısı çok yetersiz. Avrupa bölgesinde 52 ülke içinde nüfusa göre kıyasladığınızda hekim sayısı itibariyle sonuncuyuz. Antalya bu hususta Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden. Bu avantajımız. Bu avantajı iyi kullanmalıyız. Hem sağlık ocaklarımızda, hem aile hekimliği sisteminde, hem de hastanelerimizde hizmetin kalitesini her geçen gün artırarak yolumuza devam edeceğiz. Şu anda inşaatını yaptığımız 400 yataklı hastane büyük bir mekan. Vatandaş ne kadar büyük olduğunu içine girince görecek. Eski hastanenin neredeyse 10 katı büyüklükte bir alan olacak" şeklinde konuştu.

Karadeniz'deki kanser araştırmasının çok ayrı, bilimsel çalışma şeklinde yürütüldüğünü bildiren Bakan Akdağ, bunun çalışmanın sonuçlarının Temmuz ayı sonuna doğru açıklanacağını bildirdi. Bakan Akdağ, sosyal güvenlik yasasıyla ilgili olarak da; kendisinin de bir çocuk hekimi olduğunu hatırlatarak 18 yaşına kadar bütün çocukların prim ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanacağını vurguladı. Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerindeki ayrımcılığın bu yasayla ortadan kalkacağını belirterek, sosyal güvenlikte de emeklilik yaşının 65'e çıkartılmasının istismar edildiğini söyledi.

Bakan Akdağ, "Türkiye'de yaşam süresi artmıştır. Emeklilik yaşı bugün değil, 2036 yılında yükselecektir. Ömür de zaten 10 yıl uzuyor. Geleceği okuyan bir iktidarın bu atılımları gerçekleştirmesi gerekiyordu. Bu süreç devam edecektir. Hekim açığına gelince; devlet hizmeti yükümlülüğüyle ilgili bugün kuralar çekiliyor. Ülkemizde kura çeken bin 500 hekim, ihtiyaç duyulan yerlere gönderilecek" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?