21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan yol sorununa dikkat çekti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Biz, bir planın, devrimin yönetimini yapıyoruz" dedi. 

AK Parti'nin 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Antalya'da bulunan Başbakan Erdoğan, Kardeş Kentler Yolu'nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Antalya'ya, bakanlar ve milletvekilleriyle 3 aylık yasama tatili döneminde neler yapacaklarını belirlemek için geldiklerini söyledi. "Antalya'da ilk attığımız adım Lara-Kundu yoludur" diyen Erdoğan, Antalya'ya ilk geldiğinde otellere ulaşan yolların olmadığını belirtti.

 Yol ve suyun medeniyet olduğunu söyleyen Erdoğan, bu yolun yapılmasıyla civardaki bütün vatandaşların buradaki varlıklarının değerlerinin arttığını ifade etti. Bu arada bazı vatandaşların "Otobüs istiyoruz" diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bu yolu yapan belediye, buraya otobüsü de çok rahatlıkla getirir. Şunu unutmayın, 1 hayırlı çocuk 9 ay 10 gün sonra doğuyor. Önce yollar yapılır, alt geçitler yapılır, ondan sonra otobüs getirilir. Yol yokken buraya araba gelmez. Her şey zamanla bir plan içinde olur. Biz bir planın, devrimin yönetimini yapıyoruz" diye konuştu.

 Antalya'ya genel olarak bakıldığında daha önceden 1 tane alt geçit olmadığını belirten Erdoğan, şu an 9 tane katlı köprülü kavşak yapıldığını kaydederek, "Bunlar Antalya'nın bir zihniyet değişimi içinde olduğunun göstergesidir. Bugüne kadar Antalya'ya gelenlerin eli neredeydi? Kasası, kesesi neredeydi?" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşlar zaman zaman "Türkiye seninle gurur duyuyor" diyerek tempo tuttu. Türkiye'nin her yerinde turizm alanında bir sıçrama yaşandığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu yılın başında kuş gribi sıkıntısı yaşandı ve geçti. Bunun yol açtığı sorunu yaşadık. Ama turizm kendini toparlıyor, toparlanmaya da devam edecek. Türkiye'nin bu turizm potansiyeli dünyanın hiç bir yerinde yok. Antalya geçen yıl 7 milyon turisti çekti, bu yıl da aynı rakama ulaşacağız." 

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlarla birlikte yolun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılış alanından ayrılırken vatandaşlara ajanda dağıttı.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 22:47:55
Güncelleme :24 Haziran 2006 Cumartesi 23:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?