21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Baykal, Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Bayındır-Soğuksu Projesi'nin açılışı için Antalya'ya geldi. Açılış sırasında basın mensuplarını engellemeye çalışan güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında arbede yaşandı.

CHP lideri Baykal, Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Bayındır-Soğuksu Projesi'nin açılışı için akşam saatlerinde Antalya'ya geldi. Açılışın yapılacağı yeri 1 saat önce dolduran vatandaşlar, Deniz Baykal'ı büyük bir coşkuyla ve "Burası Akdeniz, Başbakan Deniz" sloganlarıyla karşıladı.

Tören alanına geçen Baykal, burada 3 yaşındaki Öykü Çelik ve Deniz Baykal adındaki çocukları kucağına alarak sevdi. Burdur Avşar Grubu'nun folklor gösterisinin ardından mahalle muhtarları, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bayındır-Soğuksu Projesi'nin Antalya'ya yakışan bir proje olduğunu söyledi.

Baykal, "Niye her yerde bu güzelliklerden yok. Sorulması gereken budur. Başka yerlerde haksızlıklar, sürtüşmeler, provokasyonlar var. Düşünmek gerekiyor. Çünkü bu güzelliklerin ardında sosyal demokrat belediyecilik anlayışı var, toplum, kent, insan sevgisi var. Bu anlayış inşallah yakın zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve Türkiye'ye hakim olacaktır. Kişisel çıkarların değil, ortak reform çıkarlarını gözetecek bir anlayış hakim olacaktır" diye konuştu.

Baykal, yerine oturduğu sırada gazeteciler, yaklaşarak soru sormak istedi. Bu sırada gazeteciler, güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı. Basın mensupları ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. CHP Gençlik Kolları'nın da araya girdiği arbede, büyümeden yatıştırıldı.

Tören sırasında, Temmuz ayında Avustralya'da yapılan yarışmada Engelliler Milli Takımı'na altın madalya kazandıran Uğur Küçük (32), Deniz Baykal'ın yanına gelerek, engelli sporcular için destek istedi. Baykal ise Küçük'e yardım sözü verdi.

Bayındır-Soğuksu Projesi'nin kurdele kesiminin ardından ünlü sanatçı Edip Akbayram, Antalyalılar'ı coşturdu. Akbayram'ın konserini izleyen Baykal, Akbayram'a çiçek vererek teşekkür etti. Baykal daha sonra, kızı Asıl Baykal ile birlikte tören alanından ayrıldı. Baykal'ın yarın Antalya'dan ayrılması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 20:54:51
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 20:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?