21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Baykal Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de vergi adaletsizliği yaşandığını iddia ederek, "Az kazanandan çok, çok kazanandan ise az vergi alınmaktadır" dedi.

Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Muşavirler Odası (SMMMO) hizmet binası ve sosyal tesisleri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Açılışta konuşan Baykal, muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin son 10 yılda hızlı bir gelişmeyle etkin bir oluşum sergilediğini belirtti. Baykal, "Paranın hesabının ve kaydının tutulması, şirketlerin ve kişilerin mali portresinin aleni olarak ortaya konulması bakımından her iki meslek büyük önem taşıyor. Kalkınma ve ilerleme, finans kaynaklarının, paranın doğru yönetilmesini şart kılar" diye konuştu.

Baykal ayrıca, Türkiye'de vergi adaletsizliği olduğunu iddia ederek, "Az kazanandan çok, çok kazanandan ise az vergi alınmaktadır" dedi.

Oda Başkanı Arif Hikmet Cengiz ise, 8 katlı, 4 bin metrekare kapalı alanı olan SMMMO'da toplantı salonları, restoran, lokal ve cafe bulunduğunu belirterek, "Hizmet binamız Antalya'ya pozitif enerji yayacak bir mekan olmuştur" ifadesini kullandı. CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek de, yapılan hizmetin meslek odalarını yarışa davet etmek anlamı taşıdığını söyledi.

Soğuksu Mahallesi'nde 2 yıldır hizmet veren SMMMO'nun resmi açılışına Baykal'ın yanı sıra Oda Başkanı Arif Hikmet Cengiz, SMMMO Onursal Genel Başkanı ve CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP'li Milletvekilleri Ferudun Baloğlu, Nail Kamacı, Tuncay Ercenk, Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve diğer yetkililer katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 00:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?