21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan'dan muhalefete 'terör' suçlaması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti terör üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Erdoğan, "Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın Terörü bir siyaset aracı olarak kullanmak önce ülkesine ve insanına saygısızlık demektir. Bu siyasette mesafe alamamanın göstergesidir ve çok çirkindir" dedi.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 15 trilyon liraya mal olan Çakırlar Köprülü Kavşak açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, idari ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Köprülü kavşak açılış töreninde 400 yataklı devlet hastanesinin temeli de, barkovizyon aracılığı ile Recep Akdağ ve Başbakan Erdoğan tarafından birlikte atıldı.

Çakırlar Köprülü Kavşak açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefeti terör üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Başbakan Erdoğan, "Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Dünyada terör ciddi bir tehdit oluşturuyor.

İngiltere'de, Mısır'da yaşanan terör olaylarını biliyorsunuz. Bu terör olayları sebebiyle gerek bizde gerek diğer dünya ülkelerinde sıkıntılar var. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Terör üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir muhalefet var. Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Terörü bir siyaset aracı olarak kullanmak önce ülkesine ve insanına saygısızlık yapmaktır. Bugün çok açık ve ağır konuşuyorum. Terör, zira ortak bir sorundur. Neymiş 'Bu iktidar geldiğinde sıfır terör vardı' diyorlar. Yahu mal mı satın alıyorsun. Terörün artısı sıfırı mı vardır. Terör herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda ortaya çıkabilecek bir fenomendir. Bunu bir iktidara yükleme hakkınız ve şansınız yok. Eğer bildiğiniz bir şey varsa bunu ilgili kurumlarla paylaşırsınız. Böyle konuşmak siyasette mesafe almamanın göstergesidir ve çok çirkindir. Hükümetimiz terör konusunda kararlıdır, tüm kurumları ile görevinin başındadır. Gerekli istişareler ve müzakereler yürütülmektedir. Terörden nemalanma anlayışı son derece yanlıştır" dedi.

Yolsuzlukların önlenmesi konusunda hükümetin ciddi adımlar attığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Hortumcuların hortumunu kesmiş bir iktidarız. Yolsuzluk devam ediyor diyenler adres versin. Kuru kuruya bu iktidarı yolsuzlukla suçlayamazsınız. Adres vermeden bu hükümeti yolsuzlukla suçlayamazsınız. Bu ülkede borsa 30 bine dayanmışsa, büyüme yüzde 9.9 oranını yakalamışsa, enflasyon yüzde 34'den yüzde 8'lere indiyse, bu Türkiye'de yolsuzlukların nasıl kaldırıldığının alametidir. Bu ülkede bir gecede yüzde 8 bin faiz ödedik. Ödemedik mi? Kim ödedi bunu? Benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu bunlar. Bugün 10 milyon beyaz eşya satılıyor. Alım gücü arttı. Emekli vatandaş bile arabasını yeniliyor, konut alıyor. Bankalar kredi vermiyordu artık kredi veriyorlar" diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin göreve gelmesi ile Antalya'nın değiştiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Antalya'nın değişimini şu kısa sürede gördünüz. Antalya-Alanya Karayolu'nu hizmete açtık. Kemer yolu da en kısa zamanda hizmete açılacak. Antalya bir Büyükşehir, bu kadar turist çekiyor ama bir kavşağı bile yoktu. Ama o çağdaş yönetimler, gelelim de kilitleri açalım dememişler. Kilitleri anahtar açar. Bu anahtar Ak Parti'dir. Antalya'da 4 kavşağı hizmete açtık. Bütün mesele başarıya inanmak, azmetmektir. Yörüklerin bir deyimi vardır, inanç öyle bir şeydir ki, tekeden bile süt çıkartır. Bugün 5. köprülü kavşağı hizmete açıyoruz. Buradan günde 50 bin araç geçiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Orhun Vadisi ile Karakurum arasındaki yol yapımını bir gazetenin köşe yazarının eleştirdiğini belirterek, söz konusu eleştiriye cevap verdi. Başbakan Erdoğan, "Yol medeniyettir. Yolu olmayan medeniyetten bahsedemez. Orhun Vadisi ile Karakurum arasındaki yola gelince. Biz kültürümüzü anlamak, kavramak durumundayız. Orada yapılacak 46 kilometrelik yol ile insanlar kolay ulaşıma kavuşacak, yapılacak müzeye de kolayca ulaşabilecek. Biz ne yaptığımızın farkındayız. Van'dan Bahçesaray'a yol yapılmış, bizim yaptıklarımızı takip eden samimi bir köşe yazarı olsa bunları görürdü. Bize akıl veriyor. O aklı kendine sakla sana lazım olur" şeklinde konuştu. Rusya ile yaşanan yaş sebze ve meyve ihracatıyla ilgili sorunun telefon diplomasisi yoluyla aşıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "10 gün içinde bu sorunu çözdük. İçe kapanık siyasetle, oturduğunuz yerden çözemezsiniz bu sorunları. Atalarımız boşuna dememiş, 'Bir kahvenin bin yıl hatırı vardır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Antalya'da yapılacağını hatırlatarak, 10 bin kişilik kapalı spor salonu yapılmasına karar verildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nun belediyeye devredildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Antalya'ya 30 bin kişilik modern bir stat kazandırılacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan ve protokol daha sonra, kurdele keserek kavşağı hizmete açtı. Başbakan Erdoğan, makam aracının sürücü koltuğuna geçerek kavşakta bir süre dolaştı. Başbakan Erdoğan daha sonra, Burhanettin Onat Caddesi'ndeki özel bir hastanenin açılış törenine katıldı, ardından özel Ata uçağı ile Antalya Havalimanı'na hareket ederek Antalya'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 11:19:26
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?