6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ali Dibo isyanı

AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen, AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı Hatay'daki ihalelerin büyük bölümünü AKP'lilerin almasına yönelik süreçte parti yönetiminin sonuç alacak bir seyir takip etmediğini söyledi.

Geçen, Hatay'daki ihalelerle ilgili olarak parti yönetimini ve Ergin'i şu sözlerle eleştirdi:

NÜFUZLA İHALE: Hatay'da teşkilatlarımızın siyasal nüfuz kullanarak aldıkları ihale sayısı, yönetimin ve Ergin'in söylediği gibi değil, çok daha fazla. Hatay'daki binden fazla AKP yöneticisiyle ilgili bilgi istense tablo çok farklı olur. Örneğin ismi geçmiyor, ama Genel Meclis Başkanı Mahmut Narin'in akrabalarına devrettiği şirket 2 trilyonluk ihale almış.

Grup yönetimimiz, genel merkez ve diğer devlet birimlerinin soruşturmaları bitmeden, AKP olarak siyasi etik yasasının tanıtımının Ergin'e yaptırılması anlamsız olmuştur. Süreç tamamlanmadan psikolojik aklama metotlarına yönelmemek lazım.

YÜCE DİVAN'A GİDERİZ: Yönetim Hatay konusunda kamuoyunun beklediği açıklıkta ve netice alacak seyir izlemiyor. 'Kirli görülmeyelim, hadisenin boyutunu küçültelim, toptan ret psikolojisine girelim' deniyor. Biliyorsunuz, Yüce Divan süreci bu tür hadiselerle tetiklenir. İktidardan düşer düşmez Yüce Divan'a gidersiniz.

İSTİFA ETMELİ: İsveç'te bir kadın milletvekili alkollü araç kullanıyor. Ölçümde kabul edilebilir oran yüzde 2 iken 3 çıkıyor. Bu milletvekili, bir hafta düşünme süresi aldıktan sonra istifa ediyor. Etik kuralların gereğini Ergin'in de yapması gerek.

SAVCILAR GÖREVE: Bölgedeki Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Sadece sayısı değil, ihaleler kamu menfaati korunarak mı alınmış, doğru bedellerle mi alınmış, buna da bakmak lazım.
ALİ DİBO YAKLAŞIMI: Basında Ali Dibo diye rumuzlaşan, yani eşe dosta iş dağıtma anlamına gelen bu yaklaşım, zamanla genişlemiş, adları geçen bazı işadamlarının birçok ihaleyi aldıkları ortaya çıkmıştır. Bizim yöneticilerimiz yanlış yapmaz yaklaşımından kurtulmadıkça, yolsuzluğu önlemek mümkün olmayacaktır.
.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 12:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?