6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Antakya'da yolsuzluk iddiaları

Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Hatay'ın adının yolsuzlukla gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Amber, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Hatay'a yapılan hizmetler manşet olması gerekirken, yolsuzlukların manşet olduğunu belirterek, "Hatay'ın adının yolsuzluklarla ülke gündemine taşınmasından son derece üzüntü duyuyorum. Maalesef Hatay'da yaşanan yolsuzluklar açık bir şekilde ortadadır.

Partisinin adında 'adalet' olan bir siyasi kurumun yolsuzluğa karışmış olması, biz diğer milletvekillerine olan güveni de sarsmaktadır. Siyaset kurumunu zayıflatan bu tip vahim olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz" dedi. 25-30 Eylül 2005 tarihleri arasında Hatay'da gerçekleştirilen 1. Hatay Medeniyetler Buluşması'na da değinen Amber, "Antakya esnafımız bu programın güzel bir şekilde geçmesi için üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getirmiş fakat karşılığında hala ücretini alamamıştır. Esnafımızın Medeniyetler Buluşması etkinliğinden dolayı 340 bin YTL devletten alacağı vardır. Etkinliği organize eden Evrensel Değerleri Koruma Derneği'nin kasasında hiç parası yoktur. Bu etkinliğe sayın başbakan da destek vermiştir.

Konu ile ilgili olarak Devlet Bakanı Beşir Atalay hakkında yazılı soru önergesi verdim. Sayın bakandan konuyla ilgili cevap bekliyorum. Umuyorum esnafımızın bu sorunu çözülecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 19:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?