6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Fuat Geçen AKP'den ihraç edildi

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları kendilerine ya da AKP'ye yönelik eleştirel açıklamaları affetmiyor.

AKP yönetimi, bazı teşkilat üyelerinin Hatay’daki kamu ihalelerini aldığını gündeme getirerek ‘Ali Dibo’ iddialarını Meclis’e taşıyan Fuat Geçen’i partiden ihraç etti. 

AKP'de ayrıca, Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak, "Başbakan gergin, son zamanlarda daha çok gergin. Fevri. Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir. Ama her seferinde o şekilde davranması olmuyor" şeklinde konuşan AKP Afyon Karahisar Milletvekili Mahmut Koçak kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi.

Hatay Milletvekili Geçen, Ali dibo açıklamalır ile ilgili kaleme aldığı ve partisini sarsan mektubunda partisinin, seçim öncesi yolsuzlukla mücadele konusundaki taahhütlerini unuttuğunu öne sürerek, “Parti, yolsuzlukla mücadele etmek yerine, yolsuzlukla mücadele edenle mücadele eder hale geldi” demişti. Vatandaşın AKP’ye oy verirken ona “Tuz” nazarıyla baktığını belirten Fuat Geçen, “Maalesef tuz kokmaya başlamıştır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

'KASIMPAŞALILIK OLMUYOR' DİYEN VEKİLE İHRAÇ İSTEMİ

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak, "Başbakan gergin, son zamanlarda daha çok gergin. Fevri. Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir. Ama her seferinde o şekilde davranması olmuyor" şeklinde konuşan AKP Afyon Karahisar Milletvekili Mahmut Koçak da kesin ihraç istemiyle  parti disiplin kuruluna sevk edildi.

Koçak, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan söyleşisinde, AKP işinde demokratik mekanizmaların işlemediğinden şikayet etmişti.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 16:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?