7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Beşir Atalay Hatay'da

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerini en üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.

Bakan Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte partisinin 2. olağan kongresine katılmak üzere Antakya'ya geldi. Kongre öncesi Hatay Valisi Ahmet Kayhan'ı ziyaret eden Bakan Atalay'a Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, AKP Hatay Milletvekilleri Mehmet Soydan ve İsmail Soylu da eşlik etti.

Atalay, Hatay'ın tarihi ve kültürel bakımından çok önemli bir il olduğunu belirterek, "Antakya'da farklı bir atmosfer var, tarihe ışık tutan dokusuyla birlikte Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri. Antakya'da gerçekleştirilen "Medeniyetler Buluşması", Antakya'ya layık bir şekilde düzenlendi. Bu etkinlik için devlet Hatay'a yaklaşık 1 milyon YTL ödenek ayırdı. Ayrılan bu ödenek Hatay'a ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir" dedi.

Bakan Atalay, Hatay'ın son yıllarda büyük bir değişim yaşadığını vurgulayarak, "Türkiye eskiden komşularıyla hep sorunlar yaşamıştır. Ama bizim iktidarımızda komşularımızla olan ilişkiler en üst seviyeye yükselmiştir. Bunun bir örneği de Türkiye-Suriye ilişkileridir. Sınırlarda yapılan yeni düzenlemeler, giriş çıkışlardaki rahatlıklar ve ikili ziyaretler, komşularımızla ve Suriye ile olan ilişkilerimizi en üst seviyeye çekmiştir" diye konuştu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da, bir basın mensubunun, sınır bölgelerindeki mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun iddialarını hatırlatması üzerine, "Bu konuda kimse bize akıl vermesin.

Biz neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Mayınlı arazilerin tarım alanı olarak ülke ekonomisine kazandırılması için tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda en kısa sürede bir netice alınacaktır. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye, yurtdışında "Boğazın hasta adamı" olarak görülüyordu. Ancak biz iş başına geldikten sonra bu imajı tamamen ortadan kaldırdık. Türkiye'ye hak ettiği itibarı geri kazandırdık" açıklamasında bulundu.

Antakya Belediyesi'ni de ziyaret eden Bakan Atalay ve beraberindeki heyet daha sonra Antakya Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa beşir IP: 85.105.8.xxx Tarih : 31.03.2007 10:10:28
benim kimsem yok ve bana yardım etmenizi istiyorum karım geçen sene öldü ve çoçuklarım babaları ölünce beni bırakıp gitiler