6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Vekil Geçen savunma verecek

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’e yönelik iddialarla ilgili "Yüce Divan" uyarısının da yer aldığı sert açıklamalar yapan AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Hatay komisyonuna da bilgi verdiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla iddiaların AKP’den DYP’ye geçen Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan tarafından ortaya atılması aşamasında kurulan Hatay komisyonu, incelemelerini tamamlayarak raporunu hazırladı. AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ve Bilecik Milletvekili Fgahrettin Poyraz’dan oluşan komisyon, raporunu AKP MYK’ya sunacak.

AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen’in Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’i suçlayan ve partiye Yüce Divan uyarısında bulunan açıklamaları ile ilgili bu komisyona da bilgi verdiği ortaya çıktı. Ancak komisyon Hatay’da yaptığı incelemeler ve görüşmeleri sonucunda hazırladığı raporda, Sadullah Ergin hakkında "Yolsuzluk yapqtığına ilişkin bir delile rastlanmadı" bilgisine yer verdi. İki milletvekilinden oluşan komisyonun raporunda Geçen’in iddiaları yer bulamadı. Geçen’in bunun üzerine iddialarını kamuoyuna açıkladığı öğrenildi.

Raporda AKP Hatay teşkilatı ve Grup Başkanvekili Sadullah Ergin aklandı. Buna karşın komisyonun raporunda AKP’lilerden daha çok ildeki ihalelerin DYP, MHP ve ANAVATAN’lılarca alındığı tespiti yapıldı. Raporda ayrıca Sadullah Ergin’le ilgili ihale iddialarını ilk olarak ortaya atan eski AKP’li yeni DYP’li Hatay milletvekili Mehmet Eraslan’ın aile şirketinin aldığı kömür ihalelerine değinilmesi de dikkat çekti.

GEÇEN’İN İFADESİ ALINACAK
Bu arada Fuat Geçen’in suçlamaları AKP yönetimini kızdırdı. Parti yönetimi, Geçen’in Disiplin Kurulu’na sevkedilip edilmemesi konusunu değerlendirmeye aldı. Fuat Geçen’in sözlü ifadesine başvurulacak. Geçen’in Disiplin Kurulu’na sevk edilip edilmeyeceğine Başbakan Erdoğan karar verecek

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 19:30:15
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 19:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?