3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bingöl sır taşımıyor

İstanbul’daki bombalama olaylarından sonra bazı ulusal medya kuruluşlarında Bingöl’ün terörün merkezi olarak yansıtılmasına tepkiler büyüyor.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Abdulhamit Akarca, ulusal basında yer alan “İşin sırrı Bingöl’de” tanımlamalarını bütün Bingöllüler gibi dernek olarak kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Altı Nokta Körler Derneği’nde basın açıklaması yapan Akarca, şunları kaydetti: “20-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yaşanan terör eylemleri ilimizi derinden sarstı. Bu insanları Bingöllüler yetiştirip eylem yapmaya göndermedi. Hürriyet ve Sabah gazeteleri yaptıkları haberleri ilimizi karalama adına yapmışlar. Bingöl devletine ve vatanına bağlıdır. Araştırılmadan atılan manşetler ilimizi karalamaktan başka birşey değildir. İlimiz misafirperverdir. “İşin sırrı Bingöl’de” manşeti ve olayların Bingöllülere mal edilmesi bizleri üzmüştür. 2 kişinin yaptığı eylem 100 bin kişiye mal edilmemeli. Bingöl olayların sırrını taşımıyor. Buradan bütün sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Sabah ve Hürriyet gazetelerinin Bingöl’e yaptıkları bu yakıştırmaları kınayalım ve bu iki gazete üzerindeki bütün kanuni haklarımızı kullanalım. Terör nereden gelirse, gelsin kınıyoruz.”

Fahri ALİMOĞLU/Bingöl Gazetesi
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:02
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ishak özen IP: 85.104.225.xxx Tarih : 24.04.2007 11:54:12
sadece bir insanın yaptığını bütün bingöl halkına mal etmeleri çok yanlış in sanlara yakıştıramadım .halkıma yapılan bu suçlama içler acısı hepsini kınıyorum bingöllüyüm gururluyum iyiki bingöllüyüm