3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Ultrason cihazı var, çalıştıran yok

Ultrason cihazı var, çalıştıran yok

Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne Dünya Bankası tarafından gönderilen son teknoloji ürünü üç boyutlu ultrasonografi cihazını çalıştıracak teknik personel olmadığını söyleyen hastalar özel muayenehaneye gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. 
Vvatandaşlar, Doğum Hastanesi'ndeki ultrasyon cihazının radyoloji uzmanı olmadığından dolayı çalıştırılmadığını söylediler. Bu nedenle hastaların özel muayenehanelere ultrasyon filmi çekimine gitmek    zorunda kaldığını söyleyen vatandaşlar, "Doğum Hastanesi'ndeki ultras-yon cihazını çalıştıracak radyolog yok. Bu nedenle ultrasyon cihazından tam olarak faydalanamıyoruz. Bundan dolayı özel muayenehaneye gitmek zorunda kalıyoruz"  dediler.
2004 yılından itibaren sözleşmeli doktor atamalarının yapılmasıyla bu tür sıkıntıların ortadan kalkacağı beklentisi içinde olduklarını söyleyen vatandaşlar, yine de radyolog olmaması dolayısıyla sıkıntı yaşanabileceğini dile getiriyorlar. Vatandaşlar, sağlık konusunda Bingöl'deki sıkıntıların giderileceği sözünü veren siyasilerin ve yetkililerin gerekli atamaları yapmalarını bekliyor

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:30
Güncelleme :30 Aralık 2003 Salı 00:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?