4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Çocukların diş sağlığı çok kötü

Ücretsiz olarak herkesin ağız ve diş muayenesinin yapılacağı ''Diş Koruma Günleri'' kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. Erzincan’da “Diş Koruma Günleri”ne büyük talep olunca gönüllü iki doktor büyük sıkıntılar çekmeye başladı.

Muayeneye gelen bir çok çocuğun ise diş sağlığının oldukça kötü olduğu görüldü. Başvuruların oldukça fazla olduğunu bu yüzden kendi randevulu hastalarına dahi yetişemediklerini ifade eden Diş Koruma Günleri gönüllü diş hekimi Gülçin Yılmaz, başvuruların çok olmasının kendilerini sevindirdiğini fakat yeterli derecede gönüllü doktorun olmamasından dolayı yığılmaların meydana geldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Türk Diş Hekimleri Birliği ve Colgate firması tarafından düzenlenen kampanyamım 26 Kasım'da sona ereceğini belirten Diş Hekimi Gülçin Yılmaz, “Toplumun ağız ve diş sağlığı konularında bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan kampanya kapsamında, isteyen herkese ücretsiz olarak ağız ve diş sağlığı durum tespiti yapıyor ve hastaları yönlendiriyoruz. Kampanya süresince, 6-12 yaş arasındaki çocuklara çürük önleyici tedavi uygulanacak, katılımcılara ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilerek, bilgilendirici broşürler ve diş macunu numunesi dağıtılacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın bizleri arayarak randevu almaları yeterli olacaktır. Biz gelen tüm talepleri karşılamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan “Diş Koruma Günleri” kampanyasında da gönüllü diş hekimi olarak görev yaptığını belirten Yılmaz, “Geçen yıl yapılan kampanya ile bu yıl karşılaştırıldığında iki misli başvuru aldık. Özellikle çocuklara büyük ilgi gösteriyoruz. Çünkü çürük önlemek küçük yaşlardan başlamaktadır. Vatandaşlarımızın özellikle çocuklarını getirmeleri gerekmektedir. Yaptığımız muayenelerde gördüğüm kadarıyla çocukların diş sağlığı oldukça kötü durumda” dedi.

Diş Koruma Günleri kapsamında Erzincan’da gönüllü diş hekimleri Murat Yılmaz ve Gülçin Yılmaz Adres; Ordu Caddesi Roma İş merkezi No:29 Telefon : 214 56 45

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 10:09:36
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 14:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
behçet yavuz IP: 81.213.217.xxx Tarih : 25.01.2008 15:44:27

ön damak öndeyse geri gidilebilirmi lütfen cevap yazın meilime gönderin