21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Kar kış demeden şifa dağıtıyorlar

Tercan ilçesinde sağlık ekipleri ağır kış şartlarına rağmen en uzak köy ve mezralara giderek şifa dağıtıyor.

Tercan İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı Tercan merkez, Mercan; Çadırkaya, Altunkent, Sarıkaya ve Gökpınar Sağlık ocaklarında görevli sağlık ekiplerim zorlu arazi ve iklim şartlarına rağmen görevlerini başarıyla yürütüyorlar.

Hava sıcaklığının eksi 15 dereceyi bulduğu bölgede sağlık ekipleri dondurucu soğuğa rağmen köylere yönelik sağlık hizmetlerini yerine getirmenin yanında aşılama ve sağlık taramalarını da sürdürüyorlar.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nca görevlendirilen doktor ile birlikte hemşire ve sağlık memurundan oluşan ekipler yoğun kar ve soğuğa aldırmadan Tercan'a bağlı 30 köy ve mezralarında gezerek köylüleri sağlık taramasından geçirirken, buralardaki eğitime açık okullarda öğrenim gören 7-12 yaş grubundaki öğrencileri de çeşitli hastalıklara karşı aşıladılar. Kasım ayı başında başlatılan ve 3 tur şeklinde düzenlenen 55 gün süren aşılama kampanyasında 30 köydeki ilköğretim okulunda öğrenim gören 2 bin 500 öğrenci çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı aşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yorumcu IP: 85.181.159.xxx Tarih : 11.01.2008 23:22:10

Iste kendilerini milliyetci gören, bosa slogan atanlar görsünler. Vatanseverlik ve meslek ahlaki demek, isini bu sekilde yapmaktir. Bu memurlarin aldiklari maas helaldir.Bu kadar sömürülen, hortumlanan memleketin ayakta kalmasini saglayan, böylesi vatandaslardir iste.