4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Gripe karşı bilinçleniyoruz

Sonbahar ayının gelmesi ile birlikte kış süresince vatandaşları hastaneye en fazla götüren ve en çok şikayetin geldiği grip hastalığına karşı yapılan aşılar eczanelerdeki yerini aldı.

Grip aşısının ilk çıktığı yıllarda vatandaştan hiç ilgi görmediğini ifade eden Türkiye Eczacılar Birliği Erzincan Temsilcisi Veli Kültür, vatandaşların grip aşısına karşı duyarlı olmaya başladığını açıkladı. Aşının piyasaya sürüldüğü tarihlerde yıl içerisinde 200-300 aşı yapıldığını kaydeden Veli Kültür, geçtiğimiz yıl içerisinde ise bu sayının 2 bin 200’e yükseldiğini, bu yıl hedeflerinin ise Erzincan’da 4 ile 5 bin arasında aşı yapmak olduğunu açıkladı.

Erzincan’da grip aşısının geçtiğimiz yılından daha ucuz bir fiyata verildiğine dikkat çeken Veli Kültür büyük küçük herkesi grip hastalığına karşı aşı olmaya davet etti. Grip aşısının hastalığa yakalanmadan önce yapılmasının daha olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Kültür, “Grip aşısının zamanı gelmiştir Erzincan halkını rahat bir kış geçirmeleri için grip aşısı olmaya davet ediyoruz. Fiyatlar geçen yıla nazaran 1-2 YTL aşağı çekilmiştir, bu yıl grip aşısı 15 YTL fiyat ile yapılmaktadır. Grip aşısı yapılma dönemi sonbahar ayında başlayıp kış aylarının sonlarına kadar devam etmektedir. Grip hastalığına yakalanmadan önce aşı yaptırılması en doğrusudur fakat hastalığa yakalanmaları da aşı yaptırması taktirde hastalığı daha kolay atlatması mümkündür. Grip aşısını herkes, her yerde vurdurabilir” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 09:06:39
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?