4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastanelerde 'enfeksiyon' alarmı

Hastane enfeksiyonu nedeniyle artan bebek ölümleri Sağlık Bakanlığı’ nı harekete geçirdi. Bakanlık, üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere bütün yataklı tedavi kurumlarında Enfeksiyon Kontrol Komitesi kurulmasını kararlaştırdı.

Erzincan Devlet Hastanesi ve 13 Şubat Devlet Hastanelerin de enfeksiyonlara karşı tedbirleri arttı ve çalışanların daha dikkatli olmaları istendi.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ''Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği''nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Koray Bingöl, “Yönetmelik, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait bütün yataklı tedavi kurumlarını ve bu yataklı tedavi kurumlarında görev yapan personeli kapsıyor. Bütün yataklı tedavi kurumlarında enfeksiyon kontrol komitesi oluşturulması zorunlu olacak. 200'den az yatağı olan yataklı tedavi kurumlarında enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı yoksa, tam gün çalışmak üzere enfeksiyon kontrol hemşiresi görevlendirilmesi kaydıyla, diğer mevcut üyelerden oluşan bir enfeksiyon kontrol komitesi teşkil edilecek. Enfeksiyon kontrol hekimliği için aynı il sınırları içinde bulunan bir yataklı tedavi kurumunda görevli enfeksiyon kontrol hekiminden danışmanlık hizmeti alınacak. Enfeksiyon kontrol komitesince alınan kararlar uygulanmak üzere yönetime iletilecek. Bu kararlar, yönetim ve yataklı tedavi kurumunun bütün personeli için bağlayıcı olacak. Bu kararlara uyulmaması halinde doğacak sonuçlardan, ilgililer sorumlu olacak. Enfeksiyon Kontrol Komitesi şu kişilerden oluşacak: Başhekim yardımcısı, dekan yardımcısı, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, genel cerrahi uzmanı, üniversite hastanelerinde anabilim dalı başkanı ya da yerine görevlendireceği bir uzman, eğitim hastanelerinde klinik şefi veya koordinatör şef ya da yerine görevlendireceği bir uzman. Enfeksiyon Kontrol Komitesi, enfeksiyon kontrolünde en üst karar organı olarak çalışacak ve düzenli olarak yılda en az 3 defa toplanacak. Bizde Erzincan devlet Hastanesi’nde enfeksiyonlara karşı tedbirlerimizi artırdık. Çalışanlarımıza daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduk” şeklinde konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 08:54:01
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 16:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?